Afbeelding
Foto:

Francis van Broekhuizen verklapt operaschandalen

Kunst en cultuur 4.072 keer gelezen

OSS | Opera’s zien er altijd prachtig uit, maar achter de schermen gaat het er soms heel anders aan toe. Op zaterdag 24 februari vertellen operazangeres Francis van Broekhuizen en muzikant Gregor Bak in de Grote Zaal van De Lievekamp alles over de grootste roddels, schandalen en de wildste anekdotes uit de bizarre operawereld tijdens Schandalig mooie opera. De kaartverkoop is gestart via de website van theater De Lievekamp.

Van moeilijke operadiva’s tot sappige roddels, van het verhaal over de bochel van Rigoletto die tot onder de billen van de zanger zakt tot de mythe over de val van Tosca en de trampoline: de verborgen wereld van het operagenre is eigenlijk even chaotisch, schokkend en meeslepend als die van de rock-n-roll. Wie kan dit beter vertellen dan operazangeres Francis van Broekhuizen en muzikant Gregor Bak. Na het grote succes van hun vorige voorstelling Bij twijfel hard zingen keert het duo nu terug naar het theater. Tussen al de geweldige verhalen door kan het publiek ook nog eens volop genieten van prachtige muziek van onder andere Verdi, Puccini en Mozart. Dat belooft een schandalig mooie avond te worden.

Francis en Gregor
Francis van Broekhuizen weet als één van de meest geliefde sopranen van Nederland alles van de operawereld. Ze combineert haar overdonderende zangtalent met een unieke, ontwapenende podiumpersoonlijkheid die iedereen enthousiast kan krijgen over opera in al haar vormen. Ze vormt een meeslepende combinatie met Gregor Bak, een veelzijdig muzikant die dirigeert, piano speelt (klassiek én pop!), televisieprogramma’s presenteert én als musicoloog werkzaam is. Samen staan ze garant voor een muzikale, humoristische avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant