Co-incidental is één van de initiatiefnemers van het benefietconcert.
Co-incidental is één van de initiatiefnemers van het benefietconcert. Foto: Artishoot Fotografie

Opbrengst Nothing Else Matters dit jaar voor No Guts, No Glory

Kunst en cultuur 896 keer gelezen

HEESCH | Twaalf jaar geleden verzorgde Co-incidental samen met diverse andere bands voor de eerste keer de benefietavond Nothing Else Matters. Met een onderbreking van twee jaar door de corona-maatregelen vindt nu, in 2024 de feestelijke tiende editie plaats op 6 april. 

De locatie is weer dezelfde: C.C. De Pas in Heesch. Het goede doel voor dit jaar is No Guts, No Glory. De invulling van het programma is weer als vanouds: verschillende bands zorgen belangeloos voor een avondje muziek met voor elk wat wils. Pop, rock&roll, Nederlandstalig-metal. Afwisselend op het podium in de theaterzaal of in het café kun je luisteren naar Finders Keepers, The Coasters, Pene Corrida en Co-incidental. In nauwe samenwerking met C.C. De Pas zorgen muzikanten belangeloos voor vertier. Uitgangspunt blijft dat er zoveel mogelijk publiek komt en daarmee een grote omzet gecreëerd kan worden. Dat spekt de kas voor het goede doel.

No Guts, No Glory
Op deze leuke manier ondersteun je de stichting No Guts, No Glory. Deze landelijke stichting verzorgt allerlei projecten die muzikaal georiënteerd zijn voor mensen die ernstig ziek zijn. “Dat was een belangrijk argument voor onze keuze want wij als muzikanten weten hoeveel plezier muziek in iemands leven geeft”, aldus de organisatie. “Niet alleen het muziek maken, maar ook naar muziek luisteren. No Guts, No Glory speelt daarin een actieve rol. Projecten waarin ernstig zieken actief met instrumenten bezig kunnen zijn worden door hen opgezet. Het plaatsten van piano’s in ziekenhuizen zodat muzikale luistermiddagen georganiseerd kunnen worden, is weer een ander project van de stichting.”

Pene Corrida
Het lustrumfeestje wordt afgesloten met Pene Corrida. De organisatie vertelt: “Deze vijfkoppige coverband is bij de meesten van ons bekend van Hollands Got Talent, waar zij de halve finale haalden! Momenteel treden ze op voor uitverkochte zalen. De band transformeert jouw favoriete popsong in een echte mashup-metal-party. Een energieke show die je niet mag missen.”

Veiling
Ook is er dit jaar weer sprake van een veiling. Diverse artikelen zijn door sponsors aangedragen om aan te bieden via de veilingsite van Nothing Else Matters (www.nothingelsematters.nl). De avond vangt aan om 20.00 uur in het café van C.C. De Pas in Heesch. Kaarten zijn te verkrijgen in de voorverkoop bij De Pas voor 12,50 euro, maar ook bij aanvang van de avond kun je nog kaarten krijgen. Voor die prijs steun je het goede doel en geniet je zelf van vier verschillende bands.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant