Kurt Cobain werd in zijn tijd gezien als dé stem van generatie X. (Foto: Carla Gorter Fotografie)
Kurt Cobain werd in zijn tijd gezien als dé stem van generatie X. (Foto: Carla Gorter Fotografie) Foto: Carla Gorter Fotografie

Een ode aan Kurt Cobain’s legendarische Nirvana

Kunst en cultuur 382 keer gelezen

OSS | Op 5 april 2024 is het precies dertig jaar geleden dat Kurt Cobain is overleden. De dag ervoor speelt de Legendary Albums Live Band op donderdag 4 april in De Lievekamp een prachtig, intiem eerbetoon aan zijn legendarische rockband met Nirvana Unplugged.

Op 18 november 1993 betrad Nirvana het podium van Sony Music Studios in New York City, waar ze MTV Unplugged speelden, een set die de muziekgeschiedenis in zou gaan. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Helaas zou dit Unplugged-optreden één van Nirvana’s laatste zijn. 

De Legendary Albums Live Band is geïnspireerd door dit unieke moment in de muziekgeschiedenis en de onmeetbare invloed van Nirvana en haar charismatische frontman. De band en het publieken vieren samen Kurt Cobain en alles wat hij heeft nagelaten met deze remake van de legendarische set die Nirvana in 1993 in Sony Music Studios speelde. Het publiek geniet niet alleen van de muziek, maar ontdekt ook het verhaal van Cobain en Nirvana en ontdekt misschien wel dingen die ze helemaal niet wisten. Een veelzijdig, ingetogen en toch rockend optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant