Ellen ten Damme.
Ellen ten Damme. Foto: Danny Ellinger

Ellen ten Damme en Kamerata Zuid in De Lievekamp

Kunst en cultuur 395 keer gelezen

OSS | Ellen ten Damme en Kamerata Zuid bundelen hun muzikale krachten in een beeldschone samenwerking op vrijdag 5 april in de Grote Zaal. Samen met 22 enthousiaste jonge schrijvers speelt Ellen onder andere haar lied Waterige Maan, waarin het publiek wordt meegenomen op een metaforische, emotionele reis door haar jeugd, verleden en toekomst. De kaartverkoop is gestart via de website van het theater. 

Ellen ten Damme en Kamerata Zuid zijn een veelzijdige muzikale combinatie: ze brengen niet alleen klassieke muziek, maar ook covers van bekende (pop)muziek en nieuw gecomponeerde liedcycli. Het publiek mag zich verheugen op een sprankelende voorstelling met een energiek orkest en grand lady Ellen ten Damme als gerenommeerd muzikante! 

Als kers op de taart is Ten Damme recent ook nog genomineerd voor een 32ste Annie M.G. Schmidtprijs met Hoe ik het mijn moeder toch vertel, een lied dat ze samen met auteur Ilja Leonard Pfeiffer schreef. Op ieder vlak bewijst ze zichzelf telkens opnieuw en weet ze vernieuwende en verrassende shows neer te zetten. Dit belooft weer een kwalitatief hoogstandje te worden!

Ellen ten Damme en Kamerata Zuid
Orkest Kamerata Zuid zorgt sinds 2016 voor unieke samenwerkingen tussen hedendaagse artiesten en klassieke componisten. Deze bijzondere mix van genres en stijlen maakt Kamerata Zuid een ongeëvenaarde samenstelling van gepassioneerde jonge professionals die ieder vanuit hun eigen expertise werken. Ellen ten Damme vult Kamerata Zuid goed aan met haar ervaring, kunde en eigen jeugdige, energieke benadering van het klassieke genre. Ellen ten Damme en Kamerata Zuid zijn een droomcombinatie voor iedere muziekliefhebber!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant