Dj John Lommers
Dj John Lommers Foto: Marcel Cazemier CAaZ C&F

Dj John Lommers brengt de hoogtijdagen van de Galaxy discotheek naar Lost Lake Festival

Kunst en cultuur 950 keer gelezen

GEFFEN | Het Lost Lake Festival staat op de vrijdagavond in het teken van de 70s, 80s en 90s. Een goede portie disco mag dan natuurlijk niet ontbreken. Dj John Lommers laat de bezoekers de hoogtijdagen van de Galaxy discotheek in Den Bosch herbeleven met zijn Galaxy Classics Party.

“Na Saturday Night Fever kwam de disco ook naar Nederland”, vertelt John enthousiast. “Den Bosch had vanaf 1978 een van de mooiste discotheken van Nederland, met bijna New Yorkse allure. Zeker voor Bossche begrippen was het heel groot. Wereldberoemde artiesten hebben bij Galaxy opgetreden. Van Sylvester tot Divine en van de Trammps tot Rasti Rostelli. Vanaf mijn vijftiende werkte ik daar als klusjeman en op mijn achttiende ben ik zelf achter de draaitafel gekropen. Galaxy heeft bestaan tot midden jaren 90.”

“Disco is een tijdje weg is geweest, maar door nieuwe disco zoals Purple Disco Machine maken ook nieuwe generaties weer kennis met het genre”, vertelt John. “Zo’n 14 jaar geleden kwam het idee om een soort disco-reünie te organiseren. Dat werd de Galaxy Classics Party. Ons doel is om de Galaxy discotheek levend te houden.” Het evenement bij poppodium Willem Twee in Den Bosch wordt al dertien edities lang uitverkocht.

“Disco is springlevend”, weet John. “Mede door het effect van Netflix, met series die zich afspelen in de jaren 80, en TikTok maken nieuwe generaties kennis met disco. Bands als de Bee Gees zijn weer hartstikke hip. Verschillende generaties vinden het leuk.” Logisch dus dat ook Lost Lake daar iets mee moet doen, vindt John. “Disco is niet meteen oorverdovend, het is lekker mellow en groovy. Je hebt meezingers die iedereen kent, maar het is nooit plat of ordinair. Disco is tegenwoordig van iedereen.”

Tegenwoordig verzorgt John ook de wekelijkse Galaxy Classics Party op radiostation MFM. “Ik maakte al een tijdje een radioprogramma en zocht een station dat dat wilde uitzenden. Ik kwam toen met MFM in contact en zo is de donderdagavond bij hen omgedoopt tot Galaxy Classics Party. Dat is super leuk. Er komen allerlei mensen langs, luisteraars sturen hun eigen mixen in en we hebben een WhatsApp request line. Het trekt een bepaalde groep fans aan waar veel interactie mee is. Mensen doen graag mee.” De Galaxy Classics Party is iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur te horen op MFM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant