Afbeelding

Opbouw Lost Lake Festival gaat van start

Kunst en cultuur 3.769 keer gelezen

GEFFEN | Over een ruime week barst de eerste editie van het Lost Lake Festival los. Maar voor het zover is moet het festivalterrein aan de Geffense Plas nog opgebouwd worden. Erik Pardoen is namens het bestuur van Berghem Events verantwoordelijk voor de opbouw. Samen met zo’n 60 vrijwilligers bereidt hij het terrein voor op de komst van 3500 bezoekers.

“Veel van onze vrijwilligers zijn mee overgekomen van het Hoessenbosch Festival. Daar zijn we heel trots op”, vertelt Pardoen. “Omdat dit festival niet plaatsvindt in Berghem hadden we niet verwacht dat er nog zoveel animo zou zijn vanuit Berghem. We hebben een pool van trouwe vrijwilligers die zich nu ook hier inzetten. Daar zijn we dankbaar voor, want zonder vrijwilligers krijg je het niet voor elkaar.”

Op 3 mei, een week voor het festival van start gaat, begint de opbouw. Pardoen: “Dan wordt als eerste de tent geplaatst en vanaf dan gaan we het festivalterrein vorm geven. In de tent komt horeca en daar tegenover bouwen we het magische dorp uit ledverlichting. Daarbij komen het open podium en de radiostudio van waaruit MFM uitzendt. Natuurlijk moeten ook de toiletten geplaatst worden en de stroomvoorziening worden aangelegd. Als laatste komen de food trucks.”

De inrichting van het open terrein aan de Geffense Plas vormde wel een uitdaging voor de organisatie die het beboste Hoessenbosch gewend is. “Daar gebruik je elk nisje om iets moois van te maken. Dat maakt het spannend, want om elke hoek vind je weer wat anders. Nu moeten we juist van een open vlakte wat zien te maken, we willen voorkomen dat er alleen een grote tent staat. Met decorstukken creëren we toch verborgenheid en gezelligheid. Door het lichtdorp krijg je het gevoel dat je ergens bent.”

Nog een uitdaging voor de organisatie zat hem in de korte tijd die ze hadden om Lost Lake te plannen. “Bij Hoessenbosch beginnen we nadat het festival is afgelopen meteen te plannen voor volgend jaar. Maar nu realiseerden we ons op een gegeven moment dat het niet zeker was dat we Hoessenbosch konden gaan organiseren dit jaar. Stilzitten was geen optie, dus hebben we deze uitdaging aangepakt. Daardoor zijn we wat later begonnen dan normaal, sinds november zijn we druk om dit te organiseren.”

Dat brengt een aantal uitdagingen met zich mee. “Als je artiesten niet op tijd boekt of toiletten niet op tijd huurt dan vis je achter het net. Maar we hebben gelukkig geen concessies hoeven doen”, benadrukt Pardoen. “Het festival komt alweer dichtbij, vrijdag gaan we al beginnen. Dat is spannend, maar ook leuk. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we er iets moois van gaan maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant