Berghem Events gaat de komende tijd nadenken over de tweede editie van Lost Lake Festival.
Berghem Events gaat de komende tijd nadenken over de tweede editie van Lost Lake Festival. Foto: Bram Bakkers

Organisatie Lost Lake is tevreden, ‘enorme opkomst’

Kunst en cultuur 2.790 keer gelezen

GEFFEN | De eerste editie van het Lost Lake festival heeft afgelopen weekend 3700 bezoekers mogen ontvangen, de zaterdag was volledig uitverkocht. “Het is ons heel goed bevallen, we gaan nu evalueren en plannen voor de tweede editie”, vertelt Claudia Broers van organisator Berghem Events. Broers geeft aan dat het nog niet duidelijk is of het Hoessenbosch festival dit jaar door kan gaan.

“We hebben een enorme opkomst gehad”, aldus Broers. “Over twee dagen zijn er 3700 mensen op het terrein geweest. Dat is heel tof, want het is toch een eerste editie. Mensen weten niet wat het is en wat we gebouwd hebben. Maar het is mooi dat mensen vertrouwen in ons hebben als de makers van het Hoessenbosch festival en dus tickets kopen om naar het festival te komen.”

Trouwe fans
Broers ziet dan ook dat de achterban van het Hoessenbosch festival het Lost Lake festival goed wist te vinden. “Maar er was ook een hele nieuwe groep die niet naar Hoessenbosch komen. Met twee avonden hebben we alle doelgroepen voorzien. Het is ontzettend goed gelukt en we hebben fantastisch weer gehad. We zijn onze bezoekers heel dankbaar dat ze onze kant op zijn gekomen en hopen ze volgend jaar weer te zien.”

Positieve reacties
Vanuit de bezoekers kwamen volgens Broers veel positieve reacties. “We hebben veel van bezoekers gehoord. Iedereen was zo enthousiast en blij dat het weer mocht en weer kon. Dat hebben we ook gemerkt aan de drukte bij de barren.”

Evaluatie
Deze week is de organisatie druk met het afbreken en opruimen van het terrein, daarna volgt de evaluatie van het festival. “Tijdens de eerste vergadering gaat het altijd over wat er goed ging en water er volgend jaar anders moet. We proberen het altijd beter te doen dan de vorige keer en weer een nieuwe belevenis neer te zetten. Volgend jaar willen we dus weer een nieuwe belevenis neerzetten. Na de evaluatie gaan we dan ook meteen aan de slag voor de volgende editie. We gaan een datum prikken en de artiesten vastleggen.”

Hoessenbosch Festival
Organisator Berghem Events is ondertussen ook nog druk bezig om het Hoessenbosch festival in augustus van dit jaar door te laten gaan. Broers: “We zijn aan het kijken wat er mogelijk is voor Hoessenbosch. Alles wat de gemeente nodig heeft om een beslissing te nemen is aangeleverd en als het goed is krijgen we daar aan het einde van de maand een terugkoppeling op. Het is dus eerst de vraag of de gemeente een go geeft, maar ook daarna is het nog spannend omdat we dan nog maar drie maanden hebben om het te organiseren. We gaan na het bericht van de gemeente dus meteen kijken wat er nog mogelijk is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant