Regenboogvlag bij het gemeentehuis.
Regenboogvlag bij het gemeentehuis.

Sem Jansen treedt op bij Maaslandcollege op Paarse Vrijdag

Onderwijs 410 keer gelezen

OSS | Sem Jansen treedt op Paarse Vrijdag, 9 december, op bij het Maaslandcollege. De gemeente vertelt: “Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. Het unieke optreden ‘Who The F*ck is Britt?!’ vertelt het indringende verhaal van Sem’s transitie van vrouw naar man.”

Voor dit optreden zijn alle leerlingen van GSA’s uitgenodigd. De gemeente vervolgt: “Een GSA is een groep scholieren, die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn. Zonder dat ze zich daarvoor hoeven te schamen of te verantwoorden. Want in Oss mag je zijn wie je bent!” Het optreden start om 15.30 uur en vindt plaatst in de aula van het Maaslandcollege, Vianenstraat 1 in Oss. Op vrijdag 2 juni 2023 speelt Sem Jansen de volledige show ‘Who The F*ck is Britt?!’ in de Groene Engel in Oss.

Paarse Vrijdag
Paarse Vrijdag is een speciale actiedag voor en door jongeren om aandacht te vragen voor diversiteit in gender en seksualiteit. Op Paarse Vrijdag dragen scholieren van Osse scholen paarse kleding om elkaar te laten zien dat iedereen mag zijn zoals je bent. “Uiteraard wappert de Regenboogvlag op 9 december bij de scholen en het gemeentehuis”, aldus de gemeente. “De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag geven gemeente Oss en de scholen een boodschap af aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant