Archieffoto van het Citogala.
Archieffoto van het Citogala. Foto:

Citogala maakt doorstart met nieuw bestuur

Onderwijs 899 keer gelezen

OSS | Een kleine groep vrijwilligers heeft het op zich genomen om het Citogala in 2023 toch weer door te laten gaan. Eind 2022 besloot het toenmalige bestuur dat het Citogala voor hen een te grote last was geworden om het op een gepaste manier te laten bestaan. Door alle reacties van ouders en kinderen op dat bericht heeft een kleine groep het initiatief genomen om de doorgang van het gala te onderzoeken. Zij hebben contact opgenomen met de oprichters van het evenement met de vraag hen als nestors bij te staan. Eresecretaris Bianka van Erp en erevoorzitter Joris Teulings steunen het initiatief en hebben hun medewerking toegezegd.

Bianka vertelt: “Ik was heel blij dat ik bij het Citogala betrokken was, maar net als op veel andere plaatsen had corona ook ons getroffen. Te veel organisatorische zaken vielen op te weinig mensen. Ook het aantal vrijwilligers op de dag zelf was tot een minimum geslonken. Gelukkig blijkt die groep ook dit jaar weer bereid om ons te helpen, al zouden we er nog best wat meer kunnen gebruiken. Als er mensen zijn die op de dag zelf willen helpen of het bestuur willen versterken, kunnen ze mij altijd mailen op citogala2023@gmail.com.”

Citogala
Sinds 2009 wordt elk jaar het Citogala georganiseerd voor alle kinderen van groep 8 om gezamenlijk afscheid te nemen van de lagere school en tegelijkertijd toekomstige klasgenoten te leren kennen. Het Citogala wordt georganiseerd door vrijwilligers en bijgestaan door veel ondernemers in Oss om de kosten en entreegelden laag te houden. “Door een goede samenwerking met de basisscholen zijn we in staat om ook kinderen van gezinnen waar entreegelden, een mooie auto of passende kleding een uitdaging vormt te ondersteunen”, aldus de organisatie.

Duidelijkheid scheppen
Teulings, die het nieuwe bestuur graag bijstaat in zijn rol als erevoorzitter, vertelt: “Veel vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen zijn al geïnformeerd of worden binnenkort benaderd. De belangrijkste taak van het inmiddels gevormde interim bestuur is om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen voor alle betrokken partijen en nieuwe afspraken te maken. We verwachten eind februari te kunnen melden dat alles weer in orde is. Hou de berichten op Facebook in de gaten zou ik zeggen.” Het draaiboek is inmiddels weer afgestoft. De exacte locatie, datum en andere zaken zijn dus nog niet bekend.

‘Nieuw bestuur in het zadel helpen’
Teulings staat het nieuwe bestuur graag bij in zijn rol als erevoorzitter. “Het nieuw te vormen bestuur staat voor een grote maar leuke uitdaging waarbij ik ze in deze fase graag help. Thuis heb ik beloofd dat ik niet te veel van dit soort rollen op mijn schouders neem. Het is dus echt mijn intentie om een nieuw bestuur mee in het zadel te helpen en hen dan de ruimte te geven om het ‘hun’ Citogala te laten worden.”

Vervolg
Er is veel veranderd sinds Teulings zijn voorzittershamer doorgaf aan zijn opvolger Joris van Hest. Een nieuwe locatie, de samenwerking met de Maasdijk Marathon en de KAKO springen het meest in het oog. Of ze in staat zijn om dat allemaal exact zo voor de editie 2023 te organiseren wordt nu verder onderzocht.

Uit de krant