Leerlingen Het Hooghuis Stadion organiseren bingo en doneren knutselspullen bij SlowCare ‘t Elzeneindhuis
Leerlingen Het Hooghuis Stadion organiseren bingo en doneren knutselspullen bij SlowCare ‘t Elzeneindhuis

Bingo en knutselspullen voor SlowCare ‘t Elzeneindhuis

Onderwijs 1.531 keer gelezen

OSS | Onlangs ging de vijfde en laatste wens in vervulling van de wensboomactie van Het Hooghuis Stadion. Enkele leerlingen en docenten gingen op bezoek bij SlowCare ‘t Elzeneindhuis in Oss en speelden bingo met de bewoners. Ook doneerden ze knutselspullen die meteen in de smaak vielen. De uitvoering van deze wens werd mogelijk gemaakt door de wintermarkt die de school in december vorig jaar organiseerde.

Tijdens de wintermarkt konden bezoekers hun wensen in een wensboom hangen. De directie en leerlingenraad kozen vervolgens vijf wensen uit die in Oss en omgeving konden plaatsvinden. De opbrengst van de wintermarkt bedroeg 1.500 euro en dit hele bedrag werd besteed aan de uitvoering van de vijf wensen. De leerlingen van de leerlingenraad deelden eerder dit jaar al appelovaaltjes uit bij drie verzorgingshuizen, doneerden aan de voedselbank, organiseerden een bingomiddag in De Wilberthof in Berghem en doneerden schoolspullen aan de opvang aan de Lievekamplaan in Oss.

Aandacht voor SlowCare ‘t Elzeneindhuis
‘t Elzeneindhuis is een bijzondere, kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een (ernstige)meervoudige beperking. Dat de leerlingen van Stadion een wens in vervulling lieten gaan bij SlowCare is voor de medewerkers niet vanzelfsprekend, zo vertelt Susan Bueters: “We vinden het heel belangrijk en fijn dat er aan ons wordt gedacht, voor de beeldvorming van de leerlingen en van de mensen in en om Oss. Onze deuren staan open, dus de leerlingen waren meer dan welkom. Ze hebben het supergoed gedaan, complimenten!” Docent Petra van de Coolwijk was mee als begeleider: “Ik vond het mooi en bijzonder om te zien dat leerlingen die op school soms druk kunnen zijn tijdens het bezoek heel geduldig en behulpzaam waren naar de deelnemers toe. De leerlingen bloeiden helemaal op.”

Bingo met plaatjes en spekjes
Leerlingen Zoë, Jennifer, Yvo en Jop organiseerden de bingo. Om zich goed voor te bereiden hadden ze eerder al een bezoek gebracht aan ‘t Elzeneindhuis. Zoë: “We kozen voor plaatjesbingo met gegarandeerd prijs voor alle bewoners. In plaats van stiften om de plaatjes af te strepen gebruikten we spekjes. Sommige bewoners - en wij ook - konden het niet laten om af en toe al een spekje op te eten.” Jop: “Bij de bingo was er onverwacht één bewoner meer aanwezig, maar gelukkig hadden we een extra prijs meegenomen.” Jennifer: “De bal die we als prijs hadden meegebracht was heel geliefd. Toen er een bewoner mee vandoor ging, wilde een andere bewoner hem ook graag hebben. Maar uiteindelijk was iedereen blij met de prijs die ze hadden gewonnen.”

Knutselspullen gedoneerd
Vanuit de wensboomactie werden er ook knutselspullen gedoneerd, zoals gekleurd karton, kwasten en verf. Jop: “Daar waren zowel de medewerkers als de bewoners heel blij mee! Het gekleurde karton trok meteen al de aandacht.” Yvo: “De medewerkers vonden het ook een leuke actie en het contact met Susan om alles te regelen is goed verlopen.”

Bijdragen aan een betere maatschappij
De uitvoering van de laatste wens van de wensboom van 2022 zit erop. Mark Claasen, docent, mentor en begeleider leerlingenraad, licht toe: “Dankzij de wensboomactie hebben onze leerlingen vaardigheden ontwikkeld die hen later goed van pas zullen komen, zoals plannen, organiseren, budgetteren en communiceren. Ze hebben kennisgemaakt met mensen uit alle lagen van onze samenleving en zo hun horizon verbreed. Het was voor onze school heel waardevol om met de uitvoering van deze wensen een steentje bij te dragen aan een betere maatschappij.” Op dit moment zijn ze op Stadion volop bezig met de voorbereidingen van de volgende goede doelenmarkt van klas 1, mét een nieuwe wensboom. Mark: “Komend jaar willen we met het opgehaalde bedrag nieuwe wensen vervullen en daarnaast een goed doel steunen. Welk doel dat zal zijn, wordt nog gekozen.”

Leerlingen Het Hooghuis Stadion organiseren bingo en doneren knutselspullen bij SlowCare ‘t Elzeneindhuis
Leerlingen Het Hooghuis Stadion organiseren bingo en doneren knutselspullen bij SlowCare ‘t Elzeneindhuis
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant