De 'Lulboom' in Megen
De 'Lulboom' in Megen

Megense Lulboom op plek één in Nationale Bomen Top 50

Opmerkelijk 832 keer gelezen

MEGEN | De Lulboom in Megen heeft met 5501 stemmen plek 1 in de Nationale Bomen Top 50 veroverd. De 104 jaar oude zilverlinde heeft deze bijzondere naam te danken aan het feit dat het door de jaren heen een ontmoetingsplek voor jong en oud is geworden. 

De boom heeft ook een cultuurhistorische waarde. In 1937 trouwde Prinses Juliana (de latere koningin) met Prins Bernhard. Ter gelegenheid daarvan werd in Megen een koningslinde geplaatst op een markante plek, net aan de buitenkant van de historische kern. Door de jaren heen is het een ontmoetingsplek geworden voor jong en oud. Gezeten op het bankje vlakbij de boom hebben al vele Megenaren genoten van het uitzicht en natuurlijk een praatje gemaakt. Daar is de naam “Lulboom” ontstaan. De boom is inmiddels ook het symbool van Lulboompop festival geworden en werd aangemeld voor de verkiezing door Rudi Schleedoorn.

Nationale Bomen Top 50
Bij het bepalen van de Nationale Bomen Top 50 werd er gekeken naar het aantal stemmen, de leeftijd, de dikte, de betekenis van de boom, de ecologische waarde en het verhaal van de boom. De top vijf bomen krijgen levenslange boomzorg door de Nationale Bomenbank en Terra Nostra.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant