Korfbalveld bedekt voetbalveld aan de Spieakker.
Korfbalveld bedekt voetbalveld aan de Spieakker. Foto: Thomas (Foto Mallo

“Korfbalveld Spieakker was helemaal geen fout”

Opmerkelijk 6.948 keer gelezen

OSS | Volgens voormalig wethouder Joop van Orsouw van Beter Oss was de aanleg van het kunstgras korfbalveld aan de Spieakker helemaal geen fout, en wist de buurt er wel van of hadden het in ieder geval kunnen weten.

Van Orsouw zegt: “Eens in de zoveel jaren worden speelterreinen in Oss gemoderniseerd. In dit geval zou het gras vervangen worden door kunstgras. Op kunstgras kan altijd gevoetbald worden, dus de jeugd kan dan altijd daar terecht. Op verzoek van buurtbewoners zou een korfbalveld worden aangelegd met kunstgras. Kruislings over elkaar in verband met zuinig ruimtegebruik. De rest van het terrein kan gewoon gras houden. 

Echter een dag voordat de rest van het kunstgras zou worden aangelegd werd het werk door de gemeente stilgelegd. Waarschijnlijk in verband met de reacties op het nog niet voltooide plan. Een dag later zou al het kunstgras zijn gelegd en zou er een mooi geheel zijn waar gevoetbald zou kunnen worden en gekorfbald. De buurt zou daar trots op zijn. Een soortgelijk voetbalveld is aangelegd aan de Edelenburg in de wijk Mettegeupel.

Het steekt te meer aangezien het kunstgrasveld uniek is in de wereld. Dit kunstgras haalt CO2 uit de lucht, is duurzaam en circulair. Voor de juiste ondergrond werden diverse ondergronden hier getest. Net nu de juiste ondergrond gevonden was en het veld de dag erna zou komen te liggen wordt het werk stopgezet. Waarom de gemeente nu ineens roept dat de twee velden naast elkaar komen te liggen is gezien de voorgeschiedenis een groot raadsel. Angst misschien?”, aldus Van Orsouw.

Uit de krant