Moment uit de wedstrijd van DOT tegen Vriendenschaar.

DOT verliest in eigen huis van Vriendenschaar

Overige sport 407 keer gelezen

OSS | DOT is er bij de start van het zaalseizoen niet in geslaagd de goede lijn van de voorbereiding door te zetten. In eigen huis verloren de Ossenaren nipt met 18-20. In de voorbereiding wist DOT nog knappe overwinningen te boeken tegen Duitsland en Rust Roest, maar deze lijn werd niet doorgezet bij de start van de competitie. Vriendenschaar werd op voorhand al ingeschat als een sterke tegenstander.

Voor DOT was het tevens de eerste officiële wedstrijd waarin zij met schotklok speelden. In de beginfase weet Vriendenschaar direct een gat te slaan en komt op 2-0. DOT weet gelukkig snel aan te haken in de wedstrijd (2-1). Zo gaat de wedstrijd steeds op en neer, telkens pakt Vriendenschaar de voorsprong, maar DOT blijft in de voetsporen. Bij een stand van 11-13 zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. DOT zit Vriendenschaar op de hielen en weet zelfs nog een keer op gelijke hoogte te komen. De gasten uit Bodegraven weten op het laatst nog een gat te slaan van twee doelpunten en weten daarmee de wedstrijd te beslissen. Einduitslag 18-20.

Volgende week wacht opnieuw een pittige tegenstander, dan reizen de korfballers van DOT af naar Geldermalsen waar Animo hen opwacht. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al op in het veldseizoen, toen was Animo te sterk voor de Ossenaren.