Arethusa speelde goed maar was niet opgewassen tegen ZPC Amersfoort.
Arethusa speelde goed maar was niet opgewassen tegen ZPC Amersfoort. Foto: INGE WILLEMSEN

Waterpolodames Arethusa bieden knap tegenstand maar verliezen toch

Overige sport 389 keer gelezen

OSS | Na de zware nederlaag van vorige week tegen SWOL in Zwolle, waren de dames van Arethusa erop gebrand om beter spel te laten zien in de wedstrijd tegen ZPC Amersfoort. Het was bovendien de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, dus er was veel publiek en dat zorgde er voor dat Arethusa extra gemotiveerd aan de wedstrijd begon.

De tegenstander uit Amersfoort staat op de 3e plaats in de landelijke 1e divisie dus de Osse waterpolosters waren duidelijk de underdog. Maar in de 1e twee periode had Arethusa het betere van het spel. Helaas lukte het Arethusa niet om de bal in het net te krijgen, meer dan 5 keer werd de lat of de paal geraakt. Ook bleef de bal 3 a 4 vier op de doellijn drijven. Na 2 periodes stond de tussenstand op 4-4. 

In de derde periode verloor Arethusa haar scherpte en focus in de verdediging. Hierdoor kreeg Amersfoort te veel ruimte en daar wist de sterke ploeg wel raad mee. Ze scoorde 5 keer in de derde periode en Arethusa kon daar slecht 1 doelpunt van Sophie Merkens tegenover stellen. De tussenstand kwam hiermee op 5-9.

In de vierde periode was het Arethusa dat moest gaan aanvallen om terug te komen in de wedstrijd. Drie keer wist Arethusa nog het net te vinden, door de inzet van Brit Parijs en Chaneequa Kocken. Maar dat was niet voldoende om terug te komen in de wedstrijd. Vooral niet omdat Amersfoort ook door ging met scoren. De eindstand werd bepaald op 8-14.

Volgende week volgt er nog een zware wedstrijd. De Osse dames moeten dan op bezoek bij koploper Brandenburg in Bilthoven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant