Een deel van de groep die op de kandidatenlijst van het CDA Oss staat.
Een deel van de groep die op de kandidatenlijst van het CDA Oss staat.

Veel nieuwkomers op kandidatenlijst CDA

Politiek 475 keer gelezen

OSS | Met Sydney van den Bergh als lijsttrekker en flink wat nieuwkomers gaat het CDA Oss richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 14 juli hebben de leden van CDA Oss de voorgedragen kieslijst van de eerste 22 kandidaten per acclamatie goedgekeurd. Achter Van den Bergh staat de vorige lijsttrekker, Mari van Kilsdonk, op plek 2. Gerti van Valkenburg, Arjan Calatz en Lynn van Buul maken de top 5 compleet. De twee laatstgenoemden zijn nieuw op de lijst. Weer terug op de CDA-lijst is ‘Q-koortsarts’ Alfons Olde Loohuis op plek 19.
Het is een bewuste keuze van het CDA om in een vroeg stadium met de eerste 22 kandidaten naar buiten te treden, aldus de Osse afdeling. “Met Team #22 gaan we bouwen aan het verkiezingsprogramma dat de leidraad zal vormen voor onze visie op het Oss van morgen. Dat wil zeggen dat Team #22 met inwoners, verenigingen, stichtingen, vrijwilligersorganisaties van onze gemeente in gesprek gaat om het verkiezingsprogramma te voeden. Vertrekpunt daarbij is steeds het Osse Gemeenschappelijk Huis van het CDA. Dat kost tijd en energie en daar gaan we de komende maanden voor gebruiken.”
Volgens het CDA is de lijst ‘een diverse lijst met junior, senior, achtergrond, man, vrouw, stad dorp en professionele achtergrond. Met een brede blik op de samenleving vanuit diverse beroepen, functies en werkzaamheden’.
De gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar vinden plaats op woensdag 16 maart.

Uit de krant

Uit de krant