Perceel hoek Spitsbergerweg Macharenseweg.
Perceel hoek Spitsbergerweg Macharenseweg.

Verhuizing vluchtelingenopvang naar Macharenseweg breed gedragen

Politiek 2.986 keer gelezen

OSS | Een groot deel van de gemeenteraad van Oss is akkoord met de verhuizing van de vluchtelingenopvang van het voormalige belastingkantoor naar het perceel hoek Spitsbergerweg-Macharenseweg, dat bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Het besluit wordt als hamerstuk afgehandeld.

Vanuit PvdA en SP-hoek is er begrip voor het nieuwe perceel, en de aankoop van de units waarin de vluchtelingen tijdelijk komen te wonen wordt toegejuicht. Bovendien was duidelijk dat er iets moest gebeuren nadat bleek dat het Belastingkantoor later dit jaar niet meer gebruikt kan worden. Dat er vanuit het College snel gehandeld werd, kan op instemming van de linkse partijen rekenen.

De rechte partijen FvD en DDO hadden wat meer kritiek, al ging dat niet per se over de locatie, maar meer over het aantal vluchtelingen dat naar Nederland en Oss komt, en de overlast die dat met zich zou brengen. 

Wethouder Thijs van Kessel zegde toe ook de komende tijd met omwonenden in gesprek te gaan om de eventuele onrust weg te nemen. Hij vindt ook dat ze daar recht op hebben. Hij wil bovendien nogmaals benaderukken dat er op de nieuwe locatie 500 vluchtelingen komen voor een periode van 5 jaar, met een maximale verlenging van nog eens 5 jaar. Mocht er meer opvang van vluchtelingen in deze regio nodig blijken, dan zal dat op een andere locatie zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant