Veerpont van De Maasveren. Foto uit 2021 ter illustratie.
Veerpont van De Maasveren. Foto uit 2021 ter illustratie. Foto: Hans van der Poel 06 31918770

Maasveren zelf verantwoordelijk voor gezonde exploitatie

Politiek 2.260 keer gelezen

OSS | Stichting de Maasveren (SdM) is in beginsel zelf verantwoordelijk voor een gezonde exploitatie en werkt aan een toekomstbestendig bedrijfsplan ‘met als vertrekpunt het overzetten van de reizigers op een veilige, duurzame en betaalbare manier’. Dat stelt het College van B&W na vragen van de SP over de toekomst van de Maasveren.

De stichting ziet zich genoodzaakt om tot 1 april in de weekenden niet uit te varen, vanwege een structureel personeelstekort. Ook worden tarieven verhoogd vanwege stijgende brandstofkosten en financiële problemen, maar ook daar is de stichting volgens de gemeente volledig autonoom in. Bovendien volgen die prijsverhogingen de landelijke trend, zo stelt het stadsbestuur.

Volgens het College van B&W heeft SdM in de onderlinge gesprekken aangegeven dat de veerverbinding blijft bestaan, mede omdat deze zeer belangrijk is voor schoolgaande jeugd. Dit is de doelgroep die het meest gebruik maakt van deze verbinding. 

De gemeente zal wel de vinger aan de pols houden en in gesprek blijven met SdM, maar wil nu afwachten met welk plan de stichting komt om te kunnen blijven varen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant