Afbeelding

Honderd Osse huishoudens op wachtlijst huisarts

Politiek 2.346 keer gelezen

OSS | Volgens gegevens van de zorgverzekeraars staan er op dit moment een kleine 100 huishoudens op de wachtlijst voor een huisarts in de gemeente Oss. Dat antwoordt wethouder Thijs van Kessel na vragen van het CDA.

Patiënten moeten soms na verhuizing bij hun “oude” huisarts blijven, ook al is dat tientallen kilometers verderop. Een situatie die volgens het CDA onwenselijk is. Van Kessel beaamt dit: “Ik vind het van groot belang dat de gezondheidszorg (inclusief de huisartsenzorg) van alle Osse inwoners zo goed mogelijk is en dat het zorgaanbod in Oss op peil blijft. Onderdeel daarvan is ook dat deze zorg nabij genoeg is. Daar blijf ik me voor inzetten binnen de mogelijkheden die ik heb.”

Volgens Van Kessel hebben zorgverzekeraars de verantwoordelijkheid dat al hun klanten toegang hebben tot goede zorg, inclusief huisartsenzorg. “Zij hebben een zorgplicht. Ik heb contact met de twee grootste zorgverzekeraars (CZ en VGZ) over inkoop in deze regio om dit probleem aan te kaarten. Dit probleem is bij de zorgverzekeraars bekend als een landelijk probleem. In het 2e kwartaal van dit jaar opent een nieuwe huisartsenpraktijk in Oss met capaciteit tot maximaal 7.000 patiënten. Inwoners in Oss die geen huisarts hebben, kunnen zich nu al inschrijven bij deze praktijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant