Het Ganzenven in Herperduin. (Foto: Mimi Josemanders)
Het Ganzenven in Herperduin. (Foto: Mimi Josemanders)

Oss wil dat provincie opvang van zieke wilde dieren regelt

Politiek 444 keer gelezen

OSS/DEN BOSCH/MAASHORST | De gemeenten Oss, Maashorst en ’s-Hertogenbosch hebben een tijdelijke oplossing gevonden voor de opvang van zieke en gewonde in het wild levende dieren. Als het aan de gemeenten ligt komt er een noodopvang bij het dierentehuis in Den Bosch. Ondertussen zijn gesprekken gevoerd met de provincie Noord-Brabant om te komen tot een robuuste opvang van wilde dieren.

“In de regio Brabant Noordoost ontbreekt een (voor)opvang voor zieke en gewonde in het wild levende dieren. Na een melding hiervan moeten deze dieren, -denk aan ganzen of herten,- worden vervoerd naar Someren of Zundert. Dit zijn grote afstanden die door vrijwilligers van de dierenambulances moeten worden afgelegd, maar ook uit oogpunt van dierenwelzijn is dit ongewenst”, zo zegt wethouder Frank den Brok desgevraagd.

De gemeenten hebben een gezamenlijke brandbrief gestuurd naar de provincie Noord-Brabant over deze onwenselijke situatie. Den Brok: “De opvang is een verantwoordelijkheid van de provincie, en we willen dat dat zij met een goede oplossing komen.”

Uit de krant