Ontwerp voor de wijk Amsteleind. (Afbeelding: Gemeente Oss)
Ontwerp voor de wijk Amsteleind. (Afbeelding: Gemeente Oss) Foto: Gemeente Oss

Amsteleind wordt verder uitgebreid richting het spoor

Politiek 3.910 keer gelezen

OSS | Op het gebied tussen de Amsteleindstraat en het spoor kan een flink aantal nieuwe woningen gebouwd gaan worden. Daarmee wordt de nieuwe wijk Amsteleind toch een stuk groter dan het College van B en W in eerste instantie in gedachten had. De gronden ten noorden van de Brandstraat vallen af en zullen niet bebouwd worden.

Het gebied ten zuiden van het spoor werd door het college al gezien als een zogeheten optiegebied. Uit een haalbaarheidsonderzoek is volgens het college van B en W gebleken dat die optie een goede optie is. Op de hoger gelegen zandgronden kan een dichtbevolkte stedelijke wijk gebouwd worden. In totaal moeten er in Amsteleind, aan de westkant van Oss, maximaal 3000 woningen worden gebouwd. 

Volgens wethouder Sidney van den Bergh, verantwoordelijk voor bouwen, “is het gebied uitermate geschikt voor andersoortige woningen. We willen daar geen eengezinswoningen, maar woningen geschikt voor jongeren en senioren en kleiner van omvang en meer gestapeld. Met de bouw van flats krijgt dit deel van Amsteleind een meer stedelijke uitstraling; meer woningen per hectare dan we gewend zijn. Betaalbaarheid en betere mogelijkheden tot doorstroming zijn van groot belang.”

Voor 2040 moeten in Oss 8500 woningen bijgebouwd worden, een haalbare doelstelling: “We vroegen ons af: Hoe kunnen we woningen toevoegen waar al mensen wonen. Hier hebben we alvast een mooie manier gevonden”, besluit Van den Bergh.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant