A50 Ewijk-Bankhoef-Paalgraven
A50 Ewijk-Bankhoef-Paalgraven

Verbreding A50 niet vóór 2028

Politiek 2.088 keer gelezen

RAVENSTEIN | De broodnodige verbreding van de A50 tussen knooppunt Paalgraven en Ewijk gaat nog jaren op zich laten wachten, zo bleek tijdens een informatieavond op woensdag in VidiReo in Ravenstein. 

Tijdens de avond werden de twee overgebleven opties voor de verbreding gepresenteerd en konden belangstellenden meepraten.In beide varianten wordt de A50 verbreed. Bij de tweede variant zal het stuk tussen Ravenstein en knooppunt Bankhoef zelfs verbreed worden naar twee keer vier rijstroken.

In beide alternatieven komt er een extra brug over de A50. Bij de verbreding naar twee keer drie rijstroken is er nog genoeg ruimte op de huidige brug om te verbreden, maar dan is er geen ruimte meer voor fietsers en landbouwverkeer. Bij het tweede alternatief moet er sowieso een extra brug komen voor auto’s.

Bij de belangstellenden zijn er vooral zorgen rondom het geluid en fijnstof, zo bleek woensdagavond. Vooral de komst van een geluidswal zou veel oplossen, denken omwonenden. Voor beide varianten geldt in ieder geval dat het verkeer daarna veel beter zal doorstromen, zo stelt Rijkswaterstaat. De aanwezige woordvoerder denkt dat het zeker tot 2028, en misschien zelfs 2030, zal duren voordat de verbreding is gerealiseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant