Afbeelding

Prijskaartje vluchtelingenopvang Oss valt flink duurder uit, maar “kost de Osse belastingbetaler niets”

Politiek 4.622 keer gelezen

OSS | Na raming van de kosten voor de tijdelijke vluchtelingenopvang aan de Macharenseweg in Oss blijkt er geen 12 maar 20 miljoen euro aan investeringskrediet nodig te zijn. Maar aangezien de gemeente Oss het geld weer terugkrijgt van het Rijk, “draait de Osse belastingbetaler hier niet voor op”, aldus wethouder Thijs van Kessel.

Na een aanbesteding van de woonunits en de raming van de kosten voor de gebiedsontwikkeling blijken de kosten hoger uit tevvallen. Van Kessel: “Het college wil investeren in de kwaliteit van dit gebouw zodat het beter past in de buurt. Daarnaast wil het college verkeersveiligheidsmaatregelen versneld uitvoeren om het kruispunt Spitsbergerweg/Macharenseweg veiliger te maken.”

Dat laatste past in de plannen van de gemeente Oss om de noordelijke randweg aan te leggen. “Dat deel kunnen we nu naar voren halen, en in plaats van de kruising Macharenseweg en Spitsbergerweg een rotonde aanleggen. Dat waren we al van plan, maar dat deel bespoedigen we”, vult Sidney van den Bergh aan. Hij geeft verder aan dat hij later dit jaar met een complete planning voor de eerste fase van de ontsluitingsweg komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant