Afbeelding

Strengere maatregelen tegen verkeerd afvalgedrag

Politiek 1.511 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss neemt strengere maatregelen tegen verkeerd afvalgedrag. In de afgelopen maand werden 21 boetes uitgedeeld voor het verkeerd aanbieden van afval en illegale dumpingen. Er zijn boetes van € 100,- voor het verkeerd weggooien van afval. Het kan oplopen tot € 400,- als mensen hun afval op plaatsen dumpen waar het niet mag. Bedrijven betalen het dubbele, zij kunnen boetes tot € 800,- krijgen.

In Oss wordt volgens de gemeente veel overlast ervaren van verkeerd aangeboden afval. Zowel bewoners als bedrijven bieden het afval niet altijd op een goede manier aan. Dit zorgt ervoor dat afval op plekken belandt waar het niet hoort, zelfs in natuurgebieden en langs wegen.

Dit jaar zijn er in Oss veel controles geweest. Eerst gaf de gemeente vooral waarschuwingen. Maar vanaf 6 november worden boetes uitgedeeld. De boetes zijn nodig om te zorgen dat mensen beter omgaan met het aanbieden van afval. Vanaf 11 november zijn er extra controles op verkeerd aangeboden afval en illegale dumping. Vanaf 2024 zijn er extra controles om op te treden tegen verkeerd afvalgedrag.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant