SP'er Bas van der Voort trok aan de Haagse bel.
SP'er Bas van der Voort trok aan de Haagse bel.

SP stelt kamervragen over sluiten dagbesteding Antoon en Frans in Megen

Politiek 1.077 keer gelezen

MEGEN/DEN HAAG | De SP heeft donderdag bij de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vragen gesteld over het eenzijdige besluit van zorgorganisatie Dichterbij om de dagbestedingslocatie in Megen te sluiten.

Dichterbij overviel cliënten, medewerkers, inwoners en betrokken partijen met dit besluit, met name omdat hierover vooraf geen overleg is geweest. De dagbestedingslocatie in Megen is niet alleen een bakkerij, maar ook een ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen die het stadje bezoeken. Het vervult daarmee een belangrijke sociale functie.

Lokaal SP-raadslid en inwoner van Megen Bas van der Voort trok hierover eerder aan de bel en wil dat deze voorziening behouden blijft. Hij schakelde daarom onder andere de landelijke SP-fractie in. 

SP-kamerlid Dijk heeft in totaal 12 vragen ingediend. Zo wil hij weten of de minister aanvullende ondersteuning gaat bieden om dit soort dagbestedingslocaties open te houden. Ook roept de Tweede Kamerfractie de minister op om een bemiddelende rol te spelen door partijen bijeen te brengen en zo een oplossing te bewerkstelligen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant