Dorpenweg tussen Megen en Macharen. (Foto: Google Maps)
Dorpenweg tussen Megen en Macharen. (Foto: Google Maps)

Gemeenteraad verdeeld over vrachtwagenverbod Dorpenweg

Politiek 894 keer gelezen

OSS | Drie scenario’s lagen op tafel en werden voorgelegd aan de Osse gemeenteraad over een eventueel vrachtwagenverbod op de Osse Dorpenweg. Maar in navolging van het College van B en W kwam ook de gemeenteraad niet tot een eenduidig besluit. 

SP, VVD, CDA, FvD en DDO en Forum zijn tegen een vrachtwagenverbod. VDG, D66, GroenLinks en Beter Oss zijn voor een verbod. Bij een eventuele stemming zal het erom hangen welke voorkeur een meerderheid krijgt. 

Organisaties als ZLTO en VNO-NCW, maar ook de politie en de dorpsraden van Herpen en Berghem, hebben zich de afgelopen tijd uitgesproken tegen een vrachtwagenverbod op de Dorpenweg. Het besluit om een verbod in te stellen is jaren geleden al genomen door de Osse politiek, maar de situatie is dusdanig veranderd dat een verbod, om uiteenlopende redenen, niet meer de juiste oplossing zou zijn. Vandaar dat er nu weer twijfel is gerezen.

Die twijfel is donderdagavond niet weggenomen. De bedoeling was dat er nog dit jaar een besluit genomen werd over de Dorpenweg, maar dat lijkt geen haalbare kaart meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant