Pastoor Kerssemakers van de Willibrordus parochie en priester David Calin Pop van de Roemeens-Orthodoxe kerk.
Pastoor Kerssemakers van de Willibrordus parochie en priester David Calin Pop van de Roemeens-Orthodoxe kerk.

Megense kerk overgenomen door Roemeense gemeenschap

Religie 5.150 keer gelezen

MEGEN | De St. Servatiuskerk in Megen wordt op korte termijn verhuurd, met optie op kopen, aan de Roemeens Orthodoxe kerk. Het bestuur van de St. Willibrordus parochie is blij dat het op deze wijze gebedsruimte kan bieden aan de snel groeiende groep van christenen uit Oost-Europa die zich in Nederland vestigen. Daarmee wordt bovendien voorkomen dat de kerk onbenut blijft en in het uiterste geval aan de eredienst moet worden onttrokken.

“Een kans als deze komt niet zo heel vaak voorbij”, aldus pastoor Kerssemakers van de Willibrordus parochie. “De afgelopen paar jaar zijn er wel meer belangstellenden geweest voor de kerk, maar het liefste zie je toch dat de kerk in gebruik blijft waarvoor hij is gebouwd. Voor gebed en de eredienst aan God. Daarbij helpt het natuurlijk dat de Roemenen werkelijk ontzettend blij waren toen bleek dat zij in aanmerking kwamen voor de kerk. Zien hoe een nieuwe christengemeenschap door nieuwkomers wordt opgebouwd is erg inspirerend.”

Ook priester David Calin Pop van de Roemeens-Orthodoxe kerk is erg enthousiast over de overname: “De noodzaak om een eigen kerk te hebben, komt uit de wens om de pastorale behoeften van onze gelovigen tegemoet te komen. We kunnen niet het leven van de Kerk beperken tot drie uur eredienst op zondagochtend, zoals tot nu toe het geval was, omdat we niet over een eigen kerk konden beschikken. Diegenen die hieronder lijden zijn onze mensen. God heeft onze gebeden beantwoord en heeft op ons “pad” de kerk in Megen gebracht. 

De Roemeens Orthodoxe Kerk is gelieerd aan de Rooms Katholieke kerk. Hierdoor hoeft de kerk niet aan de eredienst onttrokken te worden. Het gebouw wordt te zijner tijd aangekocht door de Stichting Vrienden van de Parochie van de Heilige Basilos de Grote en Heilige Ludger. Deze stichting heeft al meerdere kerken gekocht voor de Roemeens Orthodoxe Kerk. De St. Servatiuskerk is een goede toevoeging vanwege de centrale ligging.

Pastoor Kerssemakers van de Willibrordus parochie en priester David Calin Pop van de Roemeens-Orthodoxe kerk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant