Startschot van een van de wedstrijden tijdens het SEC-weekeinde.
Startschot van een van de wedstrijden tijdens het SEC-weekeinde.

Veel Ossenaren in beweging tijdens jubileumweekeinde SEC

Sport 236 keer gelezen

OSS | Het Sport Expertise Centrum (SEC) bestaat dit jaar tien jaar. Dat werd gevierd met een jubileumweekend dat bol stond van sportieve activiteiten.

Het weekend begon vrijdagochtend op het terrein van A.V. Oss’78. Daar liepen 240 kinderen een Daily Mile. Na het lopen vermaakten de kinderen zich op het middenterrein van de atletiekvereniging. Daar konden de kinderen zich uitleven op een stormbaan. Op de Osse basisscholen liepen nog eens 2000 kinderen een Daily Mile. The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten proberen iedere dag naar buiten te gaan om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen.
Vrijdagmiddag vond ook nog de jubileumreceptie plaats op Sportpark de Talentencampus. Ruim 100 genodigden luisterden naar de verhalen van Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF en Bob van Oosterhout, directeur/oprichter Triple Double.
Zaterdag stond in het teken van CrOSSing. CrOSSing is een nieuwe familieactiviteit waarbij familieleden samen beweegopdrachten uitvoerden in de omgeving van Sportpark de Rusheuvel. Zo’n 35 teams probeerden in twee uur tijd zoveel mogelijk opdrachten af te ronden. Teams moesten bijvoorbeeld een aantal actieve challenges doen en dit vast leggen op camera.
Het jubileumweekend werd afgesloten in Herpen, Geffen en Ussen. Daar konden buurtbewoners aan iedereen laten zien dat zij de Meest Actieve Wijk zijn. Met uitdagende spellen als stoepranden, KanJam, Footdart en lasergamen namen buurtbewoners het tegen elkaar op.

Uit de krant

Uit de krant