Afbeelding

Arethusa dames 1 spelen sterke wedstrijd, maar verliezen desondanks de verre uitwedstrijd in IJmuiden

Sport 46 keer gelezen

OSS | De waterpolodames van Arethusa speelde zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Als promovendus komen ze dit jaar voor het eerst in ruim 10 jaar weer uit in de landelijke eerste divisie. Direct stond de verre uitwedstrijd tegen VZV op het programma. “We wisten dat het een fysiek zware wedstrijd zou worden, want twee weken eerder hadden we deze ploeg getroffen op een voorbereidingstoernooi in Nijmegen”, aldus de ploeg. “Daar verloren we toen redelijk kansloos en met dikke cijfers.”

In de eerste periode liet Arethusa zien ook genoeg ‘power’ te hebben om op dit niveau te kunnen acteren. De Osse dames pakten brutaal de leiding en kwamen op 2-0 voorsprong. Daarna kregen ze bovendien een strafworp en de kans op 3-0, maar helaas besloten de scheidsrechters om de strafworp na onderling overleg alsnog te annuleren. De eerste periode eindigde in 0-3 voorsprong.

In de tweede periode kwam de tegenstander uit IJmuiden beter in hun spel. Arethusa liet in de verdediging even te veel ruimte en dat werd afgestraft door twee doelpunten van de tegenstander. Maar dankzij een doelpunt van Britt Parijs, nam Arethusa weer de leiding met 2-3 in deze periode. Nieuwkomer Britt Parijs was gisteravond goed voor vier doelpunten en liet zien een prachtige aanwinst te zijn voor Arethusa. Ook in verdedigend opzicht is ze ijzersterk.

In de derde periode bleef de wedstrijd nog even gelijk opgaan. Arethusa vergrootte nog een keer de voorsprong tot 2-4, maar daarna nam VZV het initiatief over. Dit kwam ook omdat de wedstrijd steeds harder en harder werd. De matig acterende scheidsrechters grepen nauwelijks in, waardoor stevige overtredingen gemaakt konden worden die niet bestraft werden. De Osse dames lieten zich hierdoor uit hun spel halen en aan het einde van de derde periode scoorde VZV drie keer binnen en minuut en kwam daarmee op 5-4 voorsprong.

In de vierde periode probeerde de Osse ploeg zich te herpakken. Met veel beweging in de aanval probeerden zij aan de fysieke duels te ontkomen. Ze kregen nog een aantal mooie kansen, maar het lukte helaas nog maar om één doelpunt te maken. Tegen het einde van de wedstrijd verloren ze het vertrouwen op een goed resultaat. Hierdoor kregen ze nog te makkelijk vijf goals tegen en werd de eindstand op 10-5 bepaald. Een geflatteerde uitslag die onvoldoende laat zien dat er een sterke wedstrijd werd gespeeld.

Volgende week zaterdag 24 september om 19.30 uur speelt Arethusa haar eerste thuiswedstrijd in het Osse Golfbad tegen SWOL uit Zwolle.

Uit de krant

Uit de krant