Station Oss.
Station Oss.

Station Oss ‘verrommelt’, PvdA wil actie

Verkeer en vervoer 2.067 keer gelezen

OSS | De PvdA wil dat er iets wordt gedaan aan de ‘verrommeling’ van station Oss. “Het is geen fraai gezicht voor de Osse inwoners die gebruik maken van de trein en zeker geen reclame voor mensen die met de trein Oss bezoeken”, aldus de PvdA. Zij stellen daarom vragen aan het College.

Volgens de PvdA worden veel fietsen niet in de daarvoor bestemde rekken geplaatst. “Het gevolg is dat veel fietsen lukraak staan gestald waardoor het lastig is om een fiets te stallen of op te halen.” De ‘verrommeling’ zou zich ook verspreiden naar buiten de fietsenstalling, ‘voor het station staan of liggen veel fietsen’. De PvdA is bezorgd dat het station daardoor minder toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. Zij denken als mogelijke oplossing aan toezicht die mensen aan zou kunnen spreken. De PvdA wil nu dus weten wat het College hieraan gaat doen en of zij daarover met de NS in gesprek willen gaan.

Verouderde bordjes
Ook zouden volgens de PvdA de verouderde bordjes waarop staat dat het plaatsen van fietsen verboden is ‘op grond van artikel 7 van de ARV’ verwijderd moeten worden. Het ARV (Algemeen Reglement Vervoer) is namelijk al sinds 1 december 2015 vervallen, melden zij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant