In roze de marathonroute, in rood overige afgezette straten en in groen de omleiding voor auto's.
In roze de marathonroute, in rood overige afgezette straten en in groen de omleiding voor auto's. Foto:

De Maasdijk komt eraan, houdt rekening met verkeershinder

Verkeer en vervoer 2.926 keer gelezen

OSS | De Maasdijk marathon gaat weer van start over een kleine twee weken. Bewoners van het centrum van Oss en Oss Noord kunnen daarom op zaterdag 17 juni verkeershinder ondervinden. De organisatie legt graag uit wat het evenement voor u kan betekenen zodat u er rekening mee kan houden.

De grootste afzetting is op de zaterdag in het centrum van Oss en Noord Oss. De organisatie vertelt: “Van 16.30 tot ongeveer 23.30 uur zijn er 1500 hardlopers op de Koornstraat, de Macharenseweg en de Spitsbergerweg. Deze drie wegen zijn gedurende deze periode geheel afgesloten. In verband met de veiligheid is het dan ook niet mogelijk om de route over te steken. De Hertogensingel en de Singel 1940-1945 worden gedeeltelijk afgesloten, van de kruising met de Oijenseweg/Begijnenstraat tot de kruising met de Oostwal. De rest van het parcours loopt door Oijen, Macharen, Megen, en Ravenstein. Daar wordt het parcours in fasen afgesloten voor verkeer.”

Organisatie hoopt op begrip
Op en in de buurt van de routes zal dus veel hinder zijn, de organisatie hoopt op uw begrip. Er wordt aangeraden om rekening te houden met De Maasdijk in het geval u met de auto op pad gaat. Alle routes van het evenement zijn te vinden op www.demaasdijk-events.nl/routes-maasdijk. De organisatie laat tot slot weten: “Omdat er veel wordt gewerkt met vrijwilligers vragen wij u eventuele klachten aan ons te richten via info@demaasdijk-events.nl.”

Vrijwilligers gezocht
Om de marathon in goede banen te leiden is de organisatie nog op zoek naar mensen die langs de route de veiligheid van de sporters willen borgen. Interesse? Neem contact op via vrijwilligers@demaasdijk-events.nl.

Uit de krant