Benjamin Duah (L) speelde onopvallend Foto: Peter Kuijpers
+video

3D: Martin Roelofs: Van held naar schlemiel tijdens FC Schadewijk - RKPVV

Voetbal 2.347 keer gelezen

Het zou je maar overkomen dat je als doelman werkelijk alles tegenhoud, maar uitgesproken in blessuretijd een bal door je vingers laat glippen wat de gelijkmaker betekent. Martin Roelofs overkwam dat en zat nadien kapot in de kleedkamer waar het huilen hem nader stond dan het lachen. FC Schadewijk peurde een punt uit het duel met de Helmondse koploper. Vooraf was er een minuut stilte voor de overledene bij de collega's van DESO.

Door: Peter Kuijpers

Als je als hobby het groundhoppen hebt, dan zou  een bezoek aan FC Schadewijk op Sportpark De Neervelden meer dan de moeite waard zijn. Het is maar een tip die we gratis verstrekken. Het was druk onder de kleine staantribune, maar er gebeurt altijd wel wat. Bij RKPVV ontdekten we verschillende spelers van het voormalige Dijkse Boys en het ter ziele gegane Oranje Zwart. Een prima team met een Johan van Lierop als gevaarlijke centrumspits. Op de rechtsachterpositie staat broer Anthonie van Lierop. Beiden een beetje zwaarlijvig maar prima spelers. Bij gastheer FC Schadewijk moesten wat spelers verstek laten gaan door schorsingen. Lucas Groen en Joey van Heeswijk met respectievelijk vijf en twee wedstrijden schorsing is een aderlating voor het team. FC Schadewijk is overigens met het voorstel van Groen met vijf wedstrijden niet akkoord gegaan.

Counter
Aanvankelijk ging de strijd op het natte veld gelijk op. De schoten van RKPVV gingen nog hoog over in het kleine overwicht dat de Helmonders hadden in Oss. Maar met een van de eerste uitvallen was er de voorsprong voor FC Schadewijk. Een lange voorzet van bijna de middenlijn van Dani Eveleens (speelde prima wedstrijd) belandde op het hoofd van Tom Liemburg die zijn team op 1-0 bracht (zie video) RKPVV was in deze fase te veel afhankelijk van de grillen van Johan van Lierop, maar die had zijn vizier nog niet op scherp staan. Na rust startte FC Schadewijk wat lager en nam RKPVV het voetballend over van de mannen van Gaby Kuijpers. FC Schadewijk bleef de volle attentie vragen van de Helmondse defensie omdat de Ossenaren loerden op de counter. In de 59e minuut ging Benjamin Duah er vandoor. Alleen voor doelman Robin Evers kwam hij tot ontsteltenis van de bank en getrouwen niet tot scoren.

Onvriendelijker
RKPVV putte er moed uit en kwam steeds frequenter in het domein van keeper Martin Roelofs, maar soms geholpen door paal en lat was de FC Schadewijk doelman vooralsnog onklopbaar met de meest katachtige reddingen. Roelofs heeft zijn sporen al bij diverse clubs verdiend, maar liet zien dat hij nog een heuse klasbak is als sluitpost in de Osse defensie. Het werd met tijden wat onvriendelijker waar RKPVV spelers soms een dialoog startten met het publiek en dat win je nooit. Uiteindelijk viel toch de overigens verdiende gelijkmaker in de 93e minuut. Een hoge voorzet leek voor Roelofs een prooi te worden maar de bal glipte via zijn handen alsnog in het doel. Scheidsrechter Robbert de Graaf die een puike partij fluitwerk liet zien (wat een rust straalde van die man uit) liet nog aftrappen en floot af. De RKPVV aanhang sprong op al was het een overwinning, maar gelijk aan FC Schadewijk was er voor ieder slechts één punt. Van RKPVV gaan we zeker nog horen mits trainer Leon van Teeffelen het groepje binnen zijn vingers kan houden. FC Schadewijk gaat voor het linkerrijtje en daar heeft Kuijpers zeker het team voor.

FC Schadewijk: Martin Roelofs, Joey van Schijndel (82. Robin Dekkers), Matthijs Quekel, Henk Brans, Dani van de Weg (66. Jordy van der Linden), Tom Liemburg, Danny Laukes, Mohammed Aslan, Tom Vos, Benjamin Duah, Dani Eveleens.