Olympia'18 in het rood speelde met 0-0 gelijk tegen VV Heeswijk.
Olympia'18 in het rood speelde met 0-0 gelijk tegen VV Heeswijk. Foto: Bas Delhij

2G: laagvliegers winnen allemaal, Volkel wint, Rhode wint, Heeswijk speelt weer gelijk

Voetbal 2.105 keer gelezen

SCHAIJK | Eendracht’30 was vóór rust al klaar met DAW Schaijk en behield de 0-3 voorsprong. De onderste drie ploegen: Volkel, Groesbeekse Boys en Rhode winnen allemaal. Het gat tussen de nummer 12 en de nummer 6 bedraagt nu een kleine vier punten, wat een spannend seizoen in 2G.

Door: Cis van Pinxteren

Thijmen de Ruijter matchwinner Volkel
De confrontatie tussen RKSV Schijndel/De Wit en Volkel liep uit op een overwinning voor de uitploeg. Schijndel was met name in de eerste helft erg slordig en miste in de persoon van Stan Guns in de 7de minuut een strafschop. Thijmen de Ruijter scoorde het winnende doelpunt in de 69ste minuut op aangeven van Bram van den Locht. Michiel Jans de trainer van Volkel: “Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning in mijn ogen. Als team hebben we hard gewerkt voor dit resultaat.”

Eendracht’30 beslist wedstrijd in Schaijk vóór rust
DAW Schaijk speelde thuis tegen Eendracht’30 maar moest al snel in de wedstrijd een tegendoelpunt verwerken. Na 11 minuten spelen komt Eendracht op 0-1 voorsprong vanuit een ingooi aan de rechterkant Ruben Janssen diep gestuurd. Janssen heeft de bal voor op Robin Rafaël, die de bal in de lange hoek binnen schuift. De 0-2 valt na 29 minuten door een dropkick van Ruben Janssen. Het kon niet op voor het team uit Mook want acht minuten scoort Daley Hoogakker via een voorzet, de bal viel via de tweede paal binnen. Na rust was DAW scherper en kreeg het wat kansen maar zonder succes. Ton Broekman van Eendracht’30 reageerde opgelaten op deze uitoverwinning. “Een voorsprong van 3-0 met de rust, dat zegt genoeg. We waren veel beter dan DAW. Na de rust kwam DAW wel opzetten en leunde Eendracht’30 teveel achterover. Voor de rust zag ik goed en snel positiespel met veel inzet en passie en een sterke wil om te winnen.” De trainer van DAW Schaijk, Rob van der Ven, vond het op basis van de eerste helft een terechte nederlaag.

Feest in Overloon na zege in hol van de leeuw
SSS’18 wist zoals zoveel degradatiekandidaten deze zondag te winnen. Tegen de nummer 2, Sparta’25, in het hol van de leeuw werden er in de eerste helft al twee doelpunten gemaakt via Bas Joosten en Stan Venhuizen. De 0-3 volgde in de 78ste minuut via Koen Voesten. Michel Kuipers trainer van SSS’18: “SSS’18 speelde vandaag onze beste wedstrijd van het seizoen. We kwamen eigenlijk geen moment in de problemen. Grote complimenten voor de ploeg, we hebben gewonnen van voetballend één van de betere ploegen uit deze klasse!”

Prinses Irene verliest kansloos
Prinses Irene verloor uit tegen Groesbeekse Boys, ze stonden met 1-0 achter vóór de rust. Stan Jansen was de man van de wedstrijd namens Groesbeekse Boys, hij scoorde naast de 1-0 ook de 2-0 en in de 80e minuut kwam ook de 3-0. Prinses Irene kwam er na de eerste tien minuten niet aan te pas. Groesbeekse Boys troefde Prinses Irene met name in de duels steeds af en gaf niet thuis. Het was dus een terechte nederlaag.

Rhode wint verdiend uit tegen Boekel Sport
Boekel Sport speelde thuis tegen hekkensluiter Rhode. In de regen kwam de thuisploeg in de 21ste minuut op achterstand na matig uitverdedigen. De nummer 10 van Rhode, Simon van de Wetering vond met een boogbal het doel. De 0-2 voor Rhode valt uit een corner, via de kluts komt de bal in de voeten van Mark van der Zanden die hard uithaalt. Net voor rust geeft Guus Goossens de bal aan Jesse van Moorsel die op 23 meter afstand het doel totaal mist. Boekel Sport krijgt in de tweede helft enkele mogelijkheden maar weet die niet om te zetten in doelpunten. Doelman Michiel Merks redt een paar keer en houdt de thuisploeg zo in de wedstrijd. Hij was echter wel de schlemiel bij een corner naar de eerste paal, ee verdediger bukt net voor hem waardoor hij te laat reageert en de bal in eigen doel slaat: 0-3. Assistent-scheidsrechter Bart Verhagen: “Een matige pot van Boekel Sport was het, de inzet die er normaal is ontbrak vandaag. De eerste helft was Rhode twee keer meteen trefzeker voor het doel en sta je 0-2 achter en loop je achter de feiten aan. Daarna ging Boekel Sport alles of niets spelen maar meer zat er niet in vandaag.” Frank Brands, de trainer van Rhode, was vanzelfsprekend blij met de drie punten. “Een prima overwinning. We kregen behoorlijk wat kansen en gaven weinig weg, dus een verdiende overwinning.”

Gemengde gevoelens onderhoudend gelijkspel
Vooraf gezien was de thuiswedstrijd van VV Heeswijk tegen de kersverse periodekampioen Olympia’18 dé wedstrijd om naar uit te kijken in 2G. Een onderhoudende en spannende wedstrijd op een moeilijk, bespeelbare grasmat in de stromende regen resulteerde echter in een gelijkspel zonder doelpunten. Voor Heeswijk is dit het vijfde gelijke spel van het seizoen in negen wedstrijden. “Het ene gelijkspel is het andere niet, eerlijk gezegd weet ik niet wat ik over deze wedstrijd moet zeggen. We hadden mogen winnen en waren het eerste kwartier en het laatste halfuur de betere met een bal die van de achterlijn werd gehaald. Aan de andere kant is een 0-0 gezien het gelijkopgaande spel in orde. Ik heb gemengde gevoelens over dit gelijkspel, hopelijk spelen we voor de verandering volgende week een keer niet gelijk”, aldus Heeswijk-trainer Theo van Lieshout. Zijn collega Wil Beier van Olympia’18 kon ook geen samenvattend woord vinden voor het gevoel wat er na deze 0-0 overheerste. “De meeste ploegen verliezen na het winnen van de eerste periode de opeenvolgende wedstrijd. Het was één wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen waarbij het bij ons ontbrak aan een goede eindpass. We moeten de eerste periode koesteren en tot de winterstop proberen ons spel te verbeteren.” Olympia’18 loopt één punt uit op de nummer twee Sparta’25, volgende week wacht de topper tussen hen beiden in Boxmeer. 

Uitslagen 2G: 

RKSV Schijndel/De Wit - Volkel 0-1
Sparta’25 - SSS’18 0-3
DAW Schaijk - Eendracht’30 0-3
Groesbeekse Boys - Prinses Irene 3-0
Boekel Sport - Rhode 0-3
VV Heeswijk - Olympia’18 0-0

Stand: 
1. Olympia’18 9-18
2. Sparta’25 9-15
3. Heeswijk 9-14
4. DAW Schaijk 9-14
5. SSS’18 9-13
6. Eendracht’30 9-12
7. Prinses Irene 9-12
8. Boekel Sport 9-11
9. Schijndel 9-10
10. Volkel 9-10
11. Groesbeekse Boys 9-9
12. Rhode 9-8

Afbeelding
Eendracht'30 won uit tegen DAW Schaijk met 0-3.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant