Avanti'31 won met 2-0 thuis van EVVC.
Avanti'31 won met 2-0 thuis van EVVC. Foto: Piet Van Vorstenbosch

3E: EVVC strijdend ten onder tegen Avanti’31, Nooit Gedacht wint eindelijk, Schadewijk loopt zure nederlaag op

Voetbal 1.934 keer gelezen

ALEM | FC Schadewijk verloor het duel tegen de vorige rode lantaarndrager en directe concurrent om degradatie Alem met 4-2. Avanti’31 won de topper tegen EVVC met 2-0. Nooit Gedacht deed goede zaken tegen SSA VESTA’19 met een zege van 2-1.

Door: Cis van Pinxteren

EVVC gaat strijdend ten onder tegen Avanti
Avanti’31 kon de eerste helft niet scoren tegen een strijdvaardig EVVC. In de 53ste minuut werd de ban desondanks gebroken door Mees van den Heijden. De definitieve beslissing viel pas in de 88ste minuut door een doelpunt van Roel Kappen. Hoofdtrainer Stephan Hesemans sprak van een goede wedstrijd van zijn ploeg. “We kregen in de eerste helft al wat kansen om de score te openen. Helaas was dat nog zonder resultaat. Vinkel zat goed in de wedstrijd zonder veel te creëren. We hadden in de tweede helft vanaf het begin de overhand en scoorden snel. De 2-0 viel uiteindelijk in de 88e minuut, Roel Kappen schoot een vrije trap binnen, die van richting veranderde. Een verdiende, goede overwinning vind ik.” De trainer van EVVC kon leven met de winnaar. Ramon van Rixtel: “Ik zag veel strijd vanuit onze kant. Avanti is nog wel een maatje te groot. Vanwege onze slordigheden komen we op achterstand in de 53e minuut. Verdedigend voerden wij in de eerste helft onze taken goed uit. We moeten de balans vinden tussen strijd en goed voetbal maar daar werken we hard aan.”

Margriet maakt door bliksemstart korte metten met DSC
Margriet kwam tegen DSC al in de vijfde minuut op een voorsprong via Quincy Broers. De 2-0 liet niet lang op zich wachten, in de tiende minuut scoorde Nick van Oorschot die. Jeffrey van Vlijmen maakte in de 43ste minuut de beslissende 3-0. Trainer Maarten Vugt: “Het was een verdiende overwinning.”

Herhaalde les Vorstenbossche Boys
De nummer 11, Vorstenbossche Boys, kon niet op tegen SBC uit en verloor met 3-1. Dennis Meier, de trainer van Vorstenbossche Boys: “Door een slechte eerste helft verloren we de wedstrijd. De tweede helft spelen we zoals we trainen en maken terecht de 2-1. SBC had weinig in te brengen. We probeerden de 2-2 te maken, maar konden de kansen niet afmaken. Met veel geluk valt de 3-1 in blessuretijd. Onze les is wederom dat we vanaf de aftrap met de juiste intensiteit moeten spelen.” Daan de Wit scoorde namens Vorstenbossche Boys de 2-1. 

Nooit Gedacht wint van SSA VESTA’19
SSA VESTA’19 verloor uit tegen Nooit Gedacht met 3-1. In de 26e minuut zat het mee voor Nooit Gedacht na een goede aanval via de rechterkant waar Perry van Herpen hoog doorkwam, een strakke voorzet gaf en de keeper van Vesta de bal heel ongelukkig los liet waardoor een attente Tim Bissels de rebound benutte. Daarna kreeg de thuisploeg een kans om snel de 2-0 te maken via Bob van Iersel die om drie tegenstanders heen slalomde maar zijn schot ging net voor langs. Vesta bleef de ruimtes klein houden waardoor kansen creëren lastig was en Nooit Gedacht geduld moesten houden aan de bal maar ook zeer scherp moesten blijven op de snelle omschakeling. In de 40e minuut maakte Nooit Gedacht uit langdurig balbezit de 2-0 via een perfecte voorzet van Daan van Grinsven die Ken Bissels prima afmaakt. Het opvallende feit is dat de gebroeders Bissels wederom beiden het net weten te vinden. De ruststand was echter niet 2-0 omdat een SSA VESTA’19 een pingel kreeg in de 42e minuut die Jordy de Loijer feilloos afrondde. De thuisploeg wist in de tweede helft de voorsprong niet uit te breiden en SSA VESTA’19 bleef zo in de wedstrijd. De ruststand van 2-1 bleek echter tevens de eindstand te zijn. SSA VESTA’19 trainer Mark Strik was niet in een goed humeur na deze nederlaag. Strik: “Ik baal van de uitslag van vanmiddag! Het was een belangrijke wedstrijd gezien de stand in de competitie. Ik denk dat deze wedstrijd op twee cruciale momenten voor ons word beslist. We komen nog terug tot 2-1 via Jordy de Loijer maar ondanks dat we de tweede helft wel een veldoverwicht hadden konden we de gelijkmaker niet meer forceren. Het voelt als een gemiste kans.” Henry van der Linden had lovende woorden voor zijn ploeg en goed nieuws. “Eindelijk pakten we weer eens 3 punten. Dit keer zat het een keer mee. We begonnen goed en pakten al snel de controle zonder echt heel gevaarlijk te worden. We kregen als team weinig tot geen kansen tegen en hebben de overwinning binnengesleept door keihard te werken. Dit hadden we als team nodig en dan zie je wat het doet met alles en iedereen om ons heen. Ook kan ik melden dat ik mijn contract weer bij deze mooie club met een jaar verlengt heb.”

Schadewijk verliest van rode lantaarndrager
FC Schadewijk begon de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter Alem aanvankelijk uitstekend door een vroege voorsprong via Tom Vos. Alleen kreeg de uitploeg vlak voor de rust de 1-1 om zijn oren en miste Jeffrey van Lieshout daarvoor een penalty. De tweede helft was Alem beter maar kwam Schadewijk via Erik Quekel terug tot 3-2. Met een einduitslag van 4-2 verliest Schadewijk een belangrijk duel tegen een directe concurrent waardoor het zakt naar de elfde plek. Trainer Arian Meeuwsen van Schadewijk vond er het zijne van: “Na een half uur hadden we met 3-1 voor moeten staan met daarbij die gemiste penalty. Daarna door het opportunisme van Alem verloren we.”

Uitslagen 3E:
Avanti’31 - EVVC 2-0
Margriet - DSC 3-0
SBC - Vorstenbossche Boys 3-1
Alem - FC Schadewijk 4-2
Nooit Gedacht - SSA VESTA’19 2-1
Den Dungen - Nulandia 1-1

Stand: 

1. Avanti’31 9-23
2. Margriet 9-20
3. DSC 9-17
4. Nulandia 9-14
5. EVVC 9-14
6. Den Dungen 9-14
7. SBC 9-12
8. Nooit Gedacht 9-12
9. VESTA’19 9-7
10. Alem 9-7
11. FC Schadewijk 9-7
12. Vorstenbossche Boys 9-6

Afbeelding
Piet van Vorstenbosch
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant