Romano Bloks, spits van DESO.
Romano Bloks, spits van DESO.

5B: Bizar keepersprobleem bij VITA, DESO gaat na eerste winst voor periodetitel

Voetbal 1.987 keer gelezen

Je eerste doelman ‘kwijt raken’ door een blessure kan gebeuren. Maar VITA miste naast doelman Sven Rietveld ook tweede keus Max van Eldijk en derde doelman Niels Ceelen. Aangezien ook de doelman van de JO19 niet mee kon doen, moest trainer Maikel Maas puzzelen en ‘solliciteerde’ hij bij een lager team. Zonder succes, want zijn team faalde op bezoek bij MEC’07 als collectief en verloor met 4-1.

De tweede nederlaag dit seizoen betekent dat VITA de koppositie in de vijfde klasse B is kwijtgeraakt aan HRC’14. Maas: “De 4-1 is een geflatteerde uitslag. Natuurlijk hebben we een keepersprobleem, maar voorin lieten we het ook na om zelf vaker te scoren. Dan loop je tegen een ruime nederlaag aan.” Bij de gasten maakte Berry Knipping de 4-1.

HRC’14 - Maaskantse Boys 4-1
Maaskantse Boys had op bezoek bij de nieuwe koploper HRC’14 niets te zeggen. Trainer Maarten Hendriks: “Een terechte nederlaag, het verschil was duidelijk. Na een slechte start hebben we de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen.” Dennis Wijgers scoorde namens de bezoekers.

SCZ - DESO 1-2
DESO boekte op bezoek bij SCZ de eerste overwinning van dit seizoen: 1-2. Desley van Bergen opende op aangeven van Romano Bloks de score. Diezelfde Bloks verdubbelde in de tweede helft de stand door een corner binnen te tikken. Het eerste doelpunt van dit seizoen voor de aanvaller. “Het is heerlijk om van die nul af te zijn. Maar ook heel belangrijk is dat wij als ploeg de eerste overwinning hebben binnengesleept. Het werd nog wel spannend toen de 1-2 viel en de scheidsrechter telde er tien minuten bij. Maar als team hebben we hard gewerkt. Dit geeft ons vertrouwen.”
Trainer John van der Leest is trots op zijn ploeg. “De jongens hebben gestreden als leeuwen. Het is een heerlijk gevoel dat we de tweede periode beginnen met een overwinning. De jongens hebben vertrouwen en voor de winterstop willen we op negen uit drie staan. De periodetitel is ons doel. Daar geloven we zeker in, want er staat een groep die goed kan voetballen en hard voor elkaar werkt.”

Ruwaard - RKVSC 1-4
“We hebben zielloos gevoetbald vandaag”, was het duidelijke commentaar van Ruwaard-trainer Ersin Kursunlu na de 1-4 nederlaag tegen RKVSC. “We hebben een slechte dag gehad. Passing, positiespel; eigenlijk alles was onder ons niveau. Een totale offday jammer genoeg.”

Hedel - MOSA’14 4-0
De eerste helft kon MOSA’14 aardig mee met Hedel. Tot aan het rustsignaal werd er dan ook niet gescoord. Dit komt mede door doelman Wessel van Mil die een penalty keerde. Ook werd een goal van Hedel afgekeurd vanwege buitenspel. Vroeg in de tweede helft viel de 1-0 uit een corner. Daarna liep de teller op naar 4-0, waarvan de laatste een fraaie vrije trap was.

Vijfde klasse B:
Hedel - MOSA’14 4-0
HRC’14 - Maaskantse Boys 4-1
Ruwaard - RKVSC 1-4
SCZ - DESO 1-2
MEC’07 - VITA 4-1
Ophemert - BZS 2-3

1. HRC’14 9-24
2. VITA 9-21
3. RKVSC 9-20
4. MEC’07 9-26
5. Hedel 9-16
6. BZS 9-14
7. Ophemert 9-13
8. Ruwaard 9-11
9. Maaskantse Boys 9-9
10. DESO 9-5
11. SCZ 9-4
12. MOSA’14 9-1

MOSA’14 - Ruwaard
RKVSC - HRC’14
BZS - Hedel
DESO - Ophemert
SCZ - VITA
Maaskantse Boys - MEC’07

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant