Berghem Sport.
video

1D: Berghem Sport met jeugdspelers in de basis pakt eerste punt en dankt ‘nieuwe’ doelman

Voetbal 2.578 keer gelezen

BERGHEM | Het eerste punt dit seizoen in de eerste klasse D voor Berghem Sport is een feit. Tegen Leones werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven, maar mede door goed keeperswerk van Matthijs van Lier werd de comeback van de gasten gestopt bij een 2-2 stand.

Trainer Stef Sijbers heeft een jonge selectie onder zijn hoede en koos vandaag voor twee jeugdspelers in zijn basisteam. Cas Banken en Robin Geraedts betaalden het vertrouwen uit en speelden een keurige wedstrijd. Sowieso was het eerste half uur van de Berghemnaren uitstekend. Door goals van Davy van de Leur en Valentijn Smits nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong. Voor rust werd ook nog een grote kans op de 3-0 gemist, anders was wellicht de wedstrijd al vroeg beslist. Aan de andere kant was de eerste de beste kans voor de bezoekers direct raak: 2-1.
In de tweede helft kwamen de gasten sterk terug en vlak voor tijd kreeg Leones zelfs een enorme kans op de 2-3. Een penalty werd echter gekeerd door doelman Matthijs van Lier, die een basisplaats heeft veroverd.
Sijbers: “Het is natuurlijk fijn om van de nul af te zijn. Maar het meest tevreden ben ik nog met de manier waarop de jongens vandaag met name de eerste helft hebben gevoetbald. Ik moet het team een compliment geven.”