SES hier in actie tegen HBV liet zondag geen spaander heel van Achates.
SES hier in actie tegen HBV liet zondag geen spaander heel van Achates. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-Shoot.nl

4H: Achates schietschijf voor SES, Festilent soepel langs SIOL, Juliana Mill rukt op

Voetbal 2.609 keer gelezen

In klasse 4H sluipt Festilent steeds een beetje verder weg van de achtervolgers. De Zeelandse koploper heeft na de 1-5 zege op SIOL zeven punten voorsprong op nummer twee Cito. De Ossenaren wonnen een enerverend duel van HBV met 3-2. Sportpark De Niersvallei was zondagmiddag een schiettent voor SES Langenboom dat met 8-0 zegevierde. Onderin kon NLC’03 de eerste zege geen vervolg geven.

NLC’03 nipt onderuit
In Lith Oyen is het voor NLC’03 behelpen dit seizoen. De club die afgelopen jaar nipt het vege lijf redde en nog een jaar vierdeklasser bleef, kan zijn draai niet vinden. De eerste zeven wedstrijden werden alle verloren. Donderdagavond werd de eerste overwinning behaald in het inhaalduel tegen Gassel (0-3).
Trainer Willem van Krey zegt dat er geen aanwijsbare reden is voor de matige start. “We bleven er vorig seizoen op het nippertje in. Dit seizoen stopte onze captain Remco Bijl. Hij was de leider in het veld, en we hebben moeite de hiërarchie te hervinden. Daarnaast zijn we natuurlijk een kleine dorpsvereniging. Het is roeien met de riemen die we hebben.”
Intern staken staf en spelers onlangs de koppen bij elkaar. “De spelers hebben toegegeven dat er aan de instelling wel wat verbeterd kan worden”, zegt Van Krey, die donderdag de eerste tekenen van herstel zag. “We wonnen verdiend in Gassel. Het werd 0-3 maar het had ook 2-6 of 2-7 kunnen zijn.”
De eerste winst kreeg zondag geen vervolg in de thuiswedstrijd tegen een door blessures wat gehandicapt Achilles Reek. “We hebben gestreden en verloren”, zegt Van Krey. De eerste kansen waren zondag voor NLC maar het waren de bezoekers die doel troffen. Uit een strafschop scoorde Rob van der Wijst en enkele minuten later was het 0-2 via Hans van der Doelen. Tien minuten na rust deed NLC van de penaltystip iets terug. Mitchel van Boxtel maakte er 1-2 van. Verder kwam het niet.

Schuttersfestijn in Niersvallei
Het Ottersumse Achates is een ploeg van uitersten. De mannen van trainer Sven Jurriëns oogsten regelmatig lof voor het spel maar stellen de eigen fans ook wel eens teleur. Dat was tegen SES Langenboom het geval. Trainer Robert van Mierlo tekende deze week bij en het was alsof zijn spelers hem daarvoor wilden belonen. SES won met speels gemak met 0-8. “Achates klegde ons geen strobreed in de weg”, aldus de trainer. “Er was goed spel van onze kant, en we waren heer en meester. De doelpunten van SES werden mooi verdeeld over beide helften. Er werd gescoord door Hans Rijkers (2), Plom Bens, Melvin van den Elzen (2), Tieme Kuppen, Wessel Thelosen en Jasper Nooijen.

Milsbeek start sterk
Een goed begin is het halve werk. In het geval van Milsbeek was na een bliksemstart het hele karwei geklaard. Na dertien minuten had Wahid Rachidi er al twee ballen achter de Gasselse keeper geprikt. Een monsterscore gloorde, maar bleef uit, en daarmee deed Milsbeek zich eigenlijk tekort. De winst bezorgt Milsbeek een stevige plek in de top vijf van 4H.

SCMH gestuit door FC De Rakt
In Mariaheide is de opmars van SCMH even verstoord. Het SCMH startte slap tegen een sterk FC DE Rakt dat na 30 minuten leidde met 0-2. Guus van Kessel en Jorg Verhoeven scoorden voor de Udenaren. Kort voor rust kwam SCMH terug tot 1-2 via Paul Daandels. “We slaagden er niet meer in terug te komen”, aldus Stan Vos, de trainer van SCMH. Collega Eus Marijnissen was blij met de prestatie van zijn ploeg. “Er is een helft goed gespeeld en na rust hebben ze keihard gewerkt. De zege is hier verdiend over de streep getrokken.”

Festilent klopt SIOL
In Katwijk was een gehandicapt SIOL niet opgewassen tegen een superieur Festilent. De koploper speelde een goede wedstrijd en toonde geen medelijden met SIOL. Bram Geurts (2), Daan Manders, Pepijn Schonenberg en Teun Cornelissen namen de Zeelandse productie voor hun rekening. Jan Lutters scoorde tegen voor de thuisploeg.

Cito en HBV boeien
Verleden week stapte trainer Luciën Roeffen met een kater van het veld, zondag verloor HBV weer na een voorsprong, maar ditmaal was de Beerse keuzeheer toch tevreden. “We houden een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Het was van beide kanten prima”, vond Roeffen. Zijn Osse collega Yavuz Demirci was het met hem eens. “Hier komen mensen voor kijken”, zei de winnend coach.
HBV opende sterk en nam via Jeroen Bardoel en Moos Hendriks een 0-2 voorsprong. Ibi Bunder bracht de spanning terug. Een fout van de doorgaans sterk keepende Fren ten Haaf leidde de gelijkmaker van Kevin van de Wetering in. Na rust hield Cito-keeper Daan Willems HBV van meer treffers af. Een zondagsschot via onderkant lat van Mustafa Güler (83 minuut) bezorgde Cito de volle winst. Cito is nu tweede in 4H. HBV is elfde. Het onderling verschil is na negen wedstrijden vijf punten.

Juliana Mill rukt op
Juliana Mill rekende af met Herpinia, dat alleen in het slot van de eerste en het begin van de tweede helft aan te pas kwam. Juliana leidde toen al verdiend door een goal van Camiel van Geenen in de negende minuut. De strijd werd pas in het laatste half uur beslist. Camiel van Geenen verdubbelde de voorsprong in de 64e minuut. Andy Veld (78e) en Jelle Staal (86e) bepaalden de eindstand op 4-0.

14. NLC’03 9-3

Een archieffoto van SIOL tegen NLC'03. Beide teams verloren zondag hun wedstrijd.