DESO na de winst op MOSA'14.

5B: DESO haalt hard uit, VITA knokt zich naar gelijkspel, Ruwaard nipt onderuit tegen koploper

Voetbal 1.641 keer gelezen

OSS | In de kantine van DESO stond al een feest op het programma, maar de biertjes smaken nu extra lekker voor de spelers en supporters van de Osse club. De ploeg van trainer John van der Leest haalde keihard uit tegen MOSA’14 en passeert de tegenstander op de ranglijst.

Tot aan de pauze was het nog spannend aan de Spitsbergerweg in Oss. Op het kunstgrasveld kwam DESO via Desley van Bergen na zo’n 11 minuten op voorsprong en kort daarna verdubbelde Jaylen van Munster de stand. Max de Hommel bracht na ruim een half uur de spanning terug: 2-1. In de tweede helft bleek de 3-1 van Van Munster de beslissing. De koppies bij MOSA’14 gingen hangen en DESO bleef gas geven. Via Peter van der Wielen, Romano Bloks (twee) en Chris Lugters stopte de teller bij 7-1. “Ik ben een gelukkig mens”, aldus Van der Leest. “MOSA’14 had niks te vertellen en de jongens hebben het super gedaan.”

BZS - VITA 2-2
Op papier een teleurstellende uitslag voor VITA, maar trainer Maikel Maas was na afloop tevreden over de 2-2 eindstand. Zijn ploeg stond namelijk met rust met 2-0 achter tegen een voetballend sterk BZS. “Onze eerste helft was dramatisch. We hebben veel te weinig gebracht en waren overal op het veld te laat.” VITA kwam in de tweede helft scherp uit de startblokken en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. De 2-1 viel rond de 70ste minuut en werd gemaakt door topscorer Willem Brouwer. Vlak voor tijd was het Joep Cruijssen met de 2-2 en met een beetje geluk was iets later ook nog de 2-3 gevallen. “Op basis van de tweede helft is een puntje verdiend. We gaan ons nu opmaken voor de topper volgende week tegen HRC’14. Voor ons belangrijk om in de race om de titel te blijven.”

Ruwaard - HRC’14 1-2
HRC’14 liet zondagmiddag op bezoek bij Ruwaard zien een belangrijke kandidaat voor de titel te zijn. Tot aan de rust werd er niet gescoord, maar bij vlagen toonden de gasten een goede ploeg te hebben. In de tweede helft viel dan wel de terechte 0-1. Ruwaard toonde karakter en via Wes Kroezen kwam het op gelijke hoogte. Er waren kansen voor de Ossenaren op nog een goal, maar uiteindelijk was het HRC’14 dat tot scoren kwam. Na de 1-2 volgde geen antwoord van Ruwaard meer. “Er zat voor ons meer in, maar dan hadden we wel wat geluk aan onze zijde moeten hebben. Uiteindelijk heeft HRC’14 terecht gewonnen, een sterke ploeg”, aldus een eerlijke Ruwaard-trainer Ersin Kursunlu.