Avanti'31 revancheerde zich op het puntverlies van vorige week. SSA VESTA'19 werd met 8-1 gevloerd.
Avanti'31 revancheerde zich op het puntverlies van vorige week. SSA VESTA'19 werd met 8-1 gevloerd. Foto: Piet Van Vorstenbosch

3E: Bob van Iersel dompelt Margriet in rouw, Schadewijk wint doelpuntrijke degradatiekraker, drie dagen feest bij EVVC

Voetbal 2.928 keer gelezen

GEFFEN | In de beladen derby tussen Nooit Gedacht en Margriet sloeg Nooit Gedacht toe. Met een 3-1 overwinning pakt het drie belangrijke punten waardoor het afstand neemt van de laatste drie plekken. Schadewijk won de belangrijke doelpuntrijke degradatiekraker met 4-3 van Vorstenbossche Boys. 

Door: Cis van Pinxteren

Avanti’31 liep met revanchegevoelens het eigen veld op. Na het puntverlies vorige week uit tegen DSC met 1-1 moest en zou er thuis gewonnen worden van SSA VESTA’19. Na drie minuten werd er al een penalty gegeven die de geroutineerde spits Geert van Heeswijk benutte. Van Heeswijk verdubbelde de voorsprong twee minuten na de pingel. Avanti’31 besliste de wedstrijd daarna definitief door vlak voor rust een mentale tik uit te delen via Teun Kuijpers met de 3-0. Roel Kappen scoorde in de 52e minuut de 4-0, Luc van den Hurk scoorde in de 62e minuut de 5-0. VESTA’19 redde de eer door een doelpunt van Jens Kuijpers. Avanti’31 bleef echter hongerig naar meer doelpunten. Geert van Heeswijk benutte wederom een penalty waardoor hij een hattrick kon bijschrijven. Berend Arts en Jim Tuunter deden Vesta’19 nog meer pijn in het laatste kwartier waardoor de grote uitslag van 8-1 de eindscore bleek. Avanti-trainer Stephan Hesemans zag zijn team scherp aan de start staan: “Ik denk dat we goed hebben gereageerd na vorige week. Er was vanaf dinsdag een goede focus richting de wedstrijd van vandaag en de reactie mag er zijn.” Avanti’31 loopt zo drie punten uit op Margriet. De trainer van VESTA’19, Mark Strik, was kort in zijn reactie. “We waren vandaag niet opgewassen tegen Avanti’31. Volgende week staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma en we gaan ons optimaal proberen voor te bereiden. We zorgen ervoor te zorgen dat we dan beter voor de dag gaan komen dan vandaag.” VESTA’19 zakt van de tiende naar de elfde plek die recht geeft tot de nacompetitie van het degradatievoetbal. 

Doelpuntrijke degradatiekraker spannend tot het einde
De degradatiekraker tussen de nummer negen, FC Schadewijk, en de nummer elf, Vorstenbossche Boys, werd er een met veel doelpunten. Vorstenbossche Boys schoot uit de startblokken met twee doelpunten van Marvin van Heeswijk binnen tien minuten. Schadewijk stelde echter vóór rust orde op zaken via Joey van Schijndel en Jordy Hoeks. Na rust volgde de voorsprong voor de Ossche thuisploeg via Benji Duah. Schadewijk kon daarna niet de voorsprong vergroten en kreeg de deksel op de neus. Een rake vrije trap van Martijn van Kessel zette Vorstenbossche Boys op 3-3 in de 86e minuut. De degradatiekraker leek af te stevenen op een gelijkspel. Eric Quekel kroonde zich echter opnieuw tot matchwinner door in de 88e minuut Schadewijk naar een overwinning te schieten. Schadewijk trainer Arian Meeuwsen vond het geen overtuigende overwinning van zijn ploeg maar wel een terechte wat de kansenverhouding betreft. “Zij hadden meer balbezit en wij kregen de grootste kansen. Dit seizoen valt het op het einde een paar keer onze kant op, vorig seizoen was dat juist andersom. De factor geluk pakte gelukkig goed uit. Na de winterstop hebben we een positief doelsaldo en meer punten gepakt. Nu hebben we het met nog vijf wedstrijden in eigen hand. Er kan nog heel veel gebeuren.” De collega van Meeuwsen, Dennis Meier, zag een spannende wedstrijd waarbij Vorstenbossche Boys nipt verloor. Meier: “Allereerst moet ik mijn jongens een groot compliment geven voor de manier waarop we vandaag hebben gespeeld. Eén punt was meer dan verdiend geweest. Bij de 1-2 en 3-2 van Schadewijk zat een duidelijke buitenspellucht aan. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter. We kregen bij gevaarlijke situaties aanvallend voor vrijwel alles wel buitenspel tegen. Daar was niet tegenop te voetballen. Het is zuur, maar ik ben wel trots op mijn spelers. Er staat weer een team wat voor elkaar en met elkaar de strijd aangaat.” Schadewijk neemt wat afstand ten opzichte van de onderste drie ploegen. Vorstenbossche Boys zakt af naar de laatste plek door een overwinning van Alem tegen DSC. 

Bob van Iersel dompelt Margriet in rouw
Nooit Gedacht speelde in de beladen derby in Geffen tegen Margriet uit Oss. Bob van Iersel zou de gevierde man van de wedstrijd worden namens Nooit Gedacht. Van Iersel scoorde alle drie de doelpunten van Nooit Gedacht. Margriet kwam in de veertigste minuut via een afstandsschot van Morris Landman de 0-1. Vervolgens sloeg Van Iersel terug met een volley buiten de zestien uit een afvallende bal na een corner. De tweede helft was rommeliger met veel balverlies. De beslissing viel laat. Op aangeven van Ken Bissels scoorde Van Iersel de 2-1 en uit de omschakeling completeerde hij z’n hattrick in de 94e minuut. Henry van der Linden vond als trainer van Nooit Gedacht het een geweldige teamprestatie van zijn ploeg. “Het was een hele mooie en goede wedstrijd van een heel hoog niveau in de derde klasse van beide kanten. Je moet Margriet niet laten voetballen. We hebben heel goed vanuit de organisatie gespeeld. Beide ploegen creëerden in de eerste helft weinig kansen, wij controleerden wel naar mijn mening. Dan is de 0-1 achterstand zonde. Gelukkig maken we in de veertigste minuut echt een wereldgoal. Bob neemt een afvallende bal buiten de zestien meter echt geweldig op de volley en schiet hem stijf in de kruising. Jammer dat er geen beelden van zijn. Gelukkig maken wij in de tweede helft de 2-1. Daarna gaat Margriet vol voor de gelijkmaker en komen we nog een keer goed weg met een bal voorlangs. We blijven het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.” Margriet-trainer Maarten Vugt sprak daarentegen van een matige wedstrijd. “Naar mijn mening verdiende deze wedstrijd geen winnaar. De eerste helft waren wij de bovenliggende partij. Na de rust waren we slordig en lopen we twee keer tegen een counter aan.: Bij 2-1 hebben we alles of niets gespeeld maar creëerden te weinig.”

Feestelijke voorbereiding krijgt vervolg bij EVVC
EVVC had weinig tijd nodig om het verschil in Vinkel te maken tegen Nulandia. “De wedstrijd was eigenlijk na 4 minuten klaar. Gerwin van den Boom scoorde na twee minuten de 1-0 en Max van Wanrooij maakte vanuit een corner na vier minuten de 2-0. Daarna was het ‘hotsknotsbegonia voetbal’. Dat lag volgens mij niet aan het veld maar aan de spanning die erop zat”, zei EVVC-trainer Ramon van Rixtel. De makkelijkste, veiligste oplossingen werden door EVVC gekozen na de 2-0 voorsprong. Nulandia was vooral via de lucht gevaarlijk. “Met de lengte die Nulandia heeft waren de corners en vrije trappen lastige momenten. Maar ik moet zeggen dat onze mannen scherp waren. Dat vind ik extra knap nadat we twee avonden op rij feest hebben gehad met het team. Vandaag zal de derde dag zijn dat wij feest vieren. Ook fijn dat zij ons sportpark al versierd hadden.” Door de overwinning verkleint EVVC het gat met de nummer drie uit Nuland tot één punt.

Uitslagen 3E:
Avanti’31 - SSA VESTA’19 8-1
Nooit Gedacht - Margriet 3-1
EVVC - Nulandia 2-0
FC Schadewijk - Vorstenbossche Boys 4-3
Den Dungen - SBC 0-0
Alem - DSC 3-2

Stand: 
1. Avanti’31 17-38 (PK 1)
2. Margriet 17-35 (PK 2)
3. Nulandia 17-30
4. EVVC 17-29
5. Den Dungen 17-27
6. SBC 17-25
7. DSC 17-22
8. Nooit Gedacht 17-21
9. FC Schadewijk 17-17
10. Alem 17-13
11. SSA VESTA’19 17-13
12. Vorstenbossche Boys 17-12

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vorstenbossche Boys verloor de degradatiekraker tegen FC Schadewijk met 4-3 door een laat doelpunt in de 88e minuut van Eric Quekel.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant