Zeer zwaar gehavend SV TOP redt het niet: 2-0

Voetbal 60 keer gelezen

HEERLERHEIDE - SV TOP reisde met een soort van noodselectie af naar Zuid Limburg om daar tegen Groene Ster te gaan ballen. Op papier een degradatiekraker maar in de praktijk heeft TOP zich eigenlijk allang neergelegd bij het onvermijdelijke. Toch deden de Ossenaren lang goed mee totdat een onachtzaamheid in de defensie op slag van rust voor 1-0 zorgde. Uiteindelijk zorgde een eigen goal van Coen van Beljouw voor de beslissing: 2-0.

Bij TOP stonden weer twee A-junioren in de basis terwijl later zelfs twee B-junioren nog invielen. Trainer Chris van den Dungen: "Het zegt genoeg dat ik Mitch Pennings in de spits moest zetten. Daar speelt hij normaal nooit maar nood breekt wetten." Toch bleef TOP nog aardig overeind, mede ook omdat Groene Ster zeer zwak voor de dag kwam. Op slag van rust dan echter toch een domper. Van den Dungen: "We staan niet op te letten bij een vrije trap waarna een gozer volledig vrij kan inkoppen. In plaats van met 0-0 ga je met een 1-0 achterstand de rust in. Zonde."

Corners

Na de pauze deed TOP alsnog de stinkende best om terug te slaan. Er was een fase waarin de gelijkmaker in de lucht ging, zeker toen de Ossenaren vijf corners op rij kregen. Het geluk ontbrak echter net in die fase waardoor Groene Ster kon ontsnappen. Vlak voor tijd kwam er een voorzet vanaf links aan de andere kant van het veld. Coen van Beljouw wilde wegkoppen maar mikte het leder vervolgens onbedoeld schitterend in de kruising: 2-0. 

Uit de krant