Afbeelding

Energietoeslag verhoogd én voor meer mensen beschikbaar, ook studenten

Wonen 3.309 keer gelezen

OSS | De eenmalige energietoeslag wordt verhoogd én ook beschikbaar gesteld aan een grotere groep dan in eerste instantie het geval was. Het kabinet heeft de toeslag voor 2022 verhoogd van 800 euro naar 1300 euro. Terwijl voorheen huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm de toeslag konden aanvragen is deze grens opgerekt naar 130 procent van de bijstandsnorm.

Huishoudens die eerder al de energietoeslag van 800 euro kregen hoeven niet opnieuw een aanvraag te doen. De gemeente maakt half oktober de extra 500 euro automatisch over. “Ook mensen die al een aanvraag hebben ingediend, maar nog niks hebben gehoord, hoeven nu niets te doen”, aldus de gemeente. “Zij krijgen automatisch bericht.” Op Oss.nl/Energietoeslag vind je hoe hoog een inkomen mag zijn, welke voorwaarden gelden en hoe je de toeslag aanvraagt.

Studenten
Ook uitwonende studenten kunnen in Oss de toeslag aanvragen. Het kabinet had hen onrechtmatig uitgesloten van de toeslag. De rechtbank in Arnhem bepaalde begin augustus dat Nijmegen studenten niet van de toeslag mag uitsluiten. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten vindt dat studenten de energietoeslag moeten krijgen. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) dreigt met acties als het beleid niet wordt aangepast. Oss wacht hier dus niet op en stelt de toeslag beschikbaar aan studenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant