Twaalf tussenwoningen en 10 hoek- en tuitgevelwoningen gaan in de verhuur. (Afbeelding: Mooiland)
Twaalf tussenwoningen en 10 hoek- en tuitgevelwoningen gaan in de verhuur. (Afbeelding: Mooiland) Afbeelding: Mooiland

Sociale huurwoningen Maren-Kessel gaan in de verhuur

Wonen 3.201 keer gelezen

MAREN-KESSEL | Woningbouwcorporatie Mooiland start op dinsdag 12 maart met de verhuur van 22 nieuwbouwwoningen in het nieuwbouwproject Liesdaal in Maren-Kessel. Het gaat om 12 tussenwoningen voor 650,43 euro per maand en 10 hoek- en tuitgevelwoningen voor 697,07 euro per maand. De bouw begint in april.

“We starten al vroeg met de verhuur zodat de nieuwe bewoners zelf de keuze kunnen maken voor keuken en badkamer”, aldus een woordvoerder van Mooiland. “We verwachten eind 2024 de sleutels te kunnen overhandigen aan de nieuwe bewoners.” Het gaat om allemaal nultredenwoningen. De woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer en badkamer zijn allemaal op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn ook nog twee extra slaapkamers. De huizen hebben een achtertuin met terras en berging.

Grote vraag
Bij verkoop van de grond heeft de gemeente Oss met Mooiland afgesproke dat de woningen de komende vijftien jaar alleen als sociale huurwoningen mogen worden gebruikt. Wethouder Sidney van den Bergh zei in september van vorig jaar over het project: “De vraag naar betaalbare woningen is erg groot. Ook in Maren-Kessel. Het is daarom een goede zaak dat er straks 22 sociale huurwoningen wordt gebouwd. Dat is fijn voor de inwoners én goed voor de leefbaarheid in het dorp.”

Trots
Ook Carly Jansen, bestuurder Mooiland, bleek content met de overeenkomst. “Het is mooi dat we er in geslaagd zijn om ondanks de hoge bouwkosten dit aantal van 22 betaalbare woningen te kunnen bouwen. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Groter project
De 22 sociale huurwoningen maken deel uit van één fase van Liesdaal. Deze fase bestaat uit de bouw van ongeveer 40 woningen, waaronder ook seniorenwoningen. Verder hoort ook een CPO-project bij deze fase, waarbij een groep van vier jongeren samen hun woning ontwikkelen en bouwen.

Reageren
Geïnteresseerden kunnen van dinsdag 12 maart 12.00 uur tot dinsdag 19 maart reageren op de woningen via de website
www.mijnwoningzoeken.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant