Een klant in De Firma Streek in Oss.
Een klant in De Firma Streek in Oss.

Steeds meer klanten en ondernemers in De Firma Streek

Zakelijk 626 keer gelezen

OSS | Steeds meer mensen weten de weg naar De Firma Streek aan de Kruisstraat 18 in het Osse centrum te vinden. Naast een toename aan klanten is er ook steeds meer belangstelling van lokale ondernemers voor een samenwerking.

Het verbinden van de stad met het buitengebied is één van de doelen van De Firma Streek. In de streekwinkel presenteren tientallen plattelandsondernemers zich die in een straal van zo’n 25 kilometer rond Oss actief zijn. Alle producten worden in deze regio zelf gekweekt, geteeld, gemaakt of bewerkt. Het aanbod in de winkel is zeer uitgebreid. Van speciaalbier tot chocolade, van diepvriesvlees tot kaas en van cadeaus tot onderzetters en kaarsen. “Iedere week komen er twee of drie ondernemers bij”, aldus coördinator Ingeborg van Eijk. “Ze bereiken hier een mogelijk nieuwe doelgroep. Via onze winkel kunnen mensen deze producten kopen en worden ze uitgenodigd eens een kijkje te gaan nemen bij de ondernemers.” Bij elke kast hangt een televisiescherm waarop meer informatie over de ondernemer en het product te zien is. Tijdens een winkelbezoek is de koffie of thee aan de  stamtafel gratis.

Nieuw
Een aantal voorbeelden van nieuwe producten is het wildrundvlees van de kuddes van Stichting Taurus in Keent. Mogelijk komt op korte termijn ook het brood van De Bakkers Lamers in de schappen te liggen. “Je kunt hier qua food slagen voor alle momenten van de dag. Van ontbijt, lunch tot diner, er zijn veel lekkere en eerlijke producten te koop.” Ook op het gebied van non-food komen er wekelijks ondernemers bij. “Ze ontdekken dat er kansen liggen in onze winkel. De consument kan hier terecht voor een steeds vernieuwend en ruim assortiment. Mensen kunnen ook hun eigen pakket/cadeau samenstellen.”

Evenementen
Vorige week vond in De Firma Streek het OSStober Streekfeest plaats. Een succesvolle dag, waarop veel bezoekers tijdens een proeverij kennismaakten met zowel de winkel, producten als ondernemers. “Dit willen we in de toekomst vaker gaan doen. We kunnen rond andere thema’s leuke evenementen organiseren waarbij lokale ondernemers hun producten presenteren.”

Kerstpakketten
De Firma Streek is onder andere druk met de komende kerst. Er zijn al diverse grote opdrachten voor kerstpakketten binnengekomen. “Lokaal kopen is door corona belangrijker geworden bij de consument. Je helpt hiermee de ondernemers in je eigen gebied”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders en één van de initiatiefnemers van De Firma Streek.
In De Firma Streek wordt nauw samengewerkt met Stichting Deelgenoten die een betekenisvolle dagbesteding voor mensen willen realiseren. Medewerkers worden hier begeleid naar een reguliere baan.

TIO
In hetzelfde pand is het Toeristisch Informatiecentrum Oss (TIO) gevestigd. Bezoekers krijgen hier informatie over tal van bezienswaardigheden, fiets- en wandelroutes en leuke plekjes. Daarnaast kunnen er met ondernemers samenwerkingen worden gerealiseerd.

Uit de krant