Spareribs van Gérard Peters, keurslager maken kans op een landelijke prijs.
Spareribs van Gérard Peters, keurslager maken kans op een landelijke prijs.

Spareribs van Gérard Peters de lekkerste van Nederland?

Zakelijk 2.374 keer gelezen

OSS | Wie de spareribs van Gérard Peters, keurslager weleens heeft geproefd, wil daarna niets anders meer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Osse keurslager één van de tien finalisten is voor de Spareribs Trophy 2022. Op 6 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Door heel Nederland zonden tachtig slagers hun spareribs in. Een vakkundige jury keurde alle producten en tien inzenders gaan naar de finale. Er werd gelet op ambachtelijke producten die met aandacht en passie zijn gemaakt. 

Waardering
Het was de eerste keer dat Gérard Peters, keurslager meedeed aan de wedstrijd. “We doen wel al jaren mee met andere wedstrijden, waarbij mystery guests onze producten keuren. Daardoor hebben we onder andere goud voor onze barbecueworsten, kipfilet, rookworsten, rundergehakt en ook spareribs. Bij deze landelijke wedstrijd moest je een product inleveren en dat hebben we gedaan. Met succes.” Op 6 april is de finale, waar Peters met de rest van het team bij aanwezig is. “Een finaleplek is een mooie waardering voor ons werk, maar natuurlijk hopen we op de winst. Extra leuk is dat we dan de spareribs mogen verzorgen bij de jaarlijkse bijeenkomst als de Tweede Kamer met zomerreces gaat.”

Populair
De gegrilde spareribs zijn populair bij de Osse specialiteitenzaak. Het populairste product zelfs uit het enorme assortiment. “Je kunt ze eten bij alle gelegenheden. Heerlijk met een wijntje erbij, tijdens een avondje met de vriendengroep of als het lekker weer is op de barbecue.”

Succes
Maar waarom zijn de spareribs van Peters zo lekker? “Wij ontvliezen ze en daarna volgt het marineren. De spareribs laten we vervolgens een dag ‘met rust’, zodat de marinade goed kan werken. Wat 95 procent van de zaken dan doet, is de spareribs koken. Maar dat moet je juist niet doen, want door ze alleen te grillen zorg je voor topkwaliteit. Dat is bij ons het allerbelangrijkste. Alle smaak blijft in het product en dat verschil proef je.”

Innovatief
Het succes zit ‘m volgens Peters ook in de vakmanschap van het personeel. “We hebben een prachtig team van in totaal 25 medewerkers. Veel van hen werken hier al vele jaren. Verschillende medewerkers volgen momenteel opleidingen. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste technieken. Als bedrijf zijn we innovatief en gaan we altijd voor kwaliteitsverbetering.”

Beleving
De zaken bij de keurslager -die al 30 jaar bestaat- gaan ‘fantastisch’. Klanten uit heel Oss, maar ook de wijde omgeving weten de weg naar Winkelcentrum De Ruwert te vinden. “Ook in de coronatijd zijn we alleen maar gegroeid. Het is wel heel fijn dat we na alle maatregelen rondom corona nu meer kunnen laten zien wat we allemaal doen. Zo mogen klanten weer onze producten proeven. Dat stukje beleving hebben we echt gemist de laatste jaren.” Meer info via peters.keurslager.nl.

Uit de krant

Uit de krant