Afbeelding
ADVERTORIAL

Hoe slimme toiletten bijdragen aan duurzaamheid

Zakelijk 188 keer gelezen

Moderne technologie is ingebakken in ons dagelijks leven. Statistisch gezien zegt 57% van de Nederlanders die slimme producten gebruiken vaak dat ze minstens 30 minuten per dag kunnen besparen, en 81% van de Nederlandse huizenkopers geeft de voorkeur aan een huis dat is uitgerust met slimme huisproducten. Consumenten zijn nu meer dan ooit op zoek naar slimme producten om hun dagelijks leven te verbeteren, zelfs in de badkamer.

Toilet met bidet
Net zoals we smartphones gebruiken om gemakkelijker te communiceren, installeren we slimme producten in de badkamer om te genieten van het baden zelf. Onder deze zijn slimme toiletten hard op weg een hot ticket-item te worden. Vanaf het begin van zijn uitvinding kan het slimme toilet grofweg worden gezien als een combinatie van het bidet en het toilet. Dit concept is ontstaan in het hightech land Japan en wordt in Europa ook steeds populairder.

Achtereenvolgens is Nederland geen uitzondering. De meeste toiletten in Nederland is niet voorzien van een bidet. Dit komt voornamelijk omdat we het niet gewend zijn. De meeste Nederlanders groeien op met toiletpapier en realiseren zich niet dat er überhaupt een alternatief zal zijn.

Geïntegreerd bidet systeem
De uitvinding van slimme toiletten vult eigenlijk alle genoemde nadelen aan en maakt een groot verschil in het dagelijks leven. Met een slim toilet is er geen extra ruimte of een sanitaire opstelling nodig. Gebruikers kunnen in één keer hun werk doen, wassen en afdrogen in plaats van naar een apart bidet te moeten gaan.

Nog belangrijker is dat slimme toiletten een belangrijke rol spelen bij het bijdragen aan duurzaamheid. Investeren in slimme toiletten kan het verbruik van hout en water verlagen, en ze zijn schoner en milieuvriendelijker dan gewoon oud toiletpapier.

Duurzamer dan toiletpapier
De gemiddelde persoon in de Nederland gebruikt maar liefst 141 rollen toiletpapier voor eenmalig gebruik per jaar. En er is ongeveer 60 liter water nodig om een enkele rol toiletpapier te maken, wat overeenkomt met een hoeveelheid van ongeveer 61 keer doorspoelen die een slim toilet gebruikt. De verzamelde hoeveelheid water die wordt bespaard door het vervangen van toiletpapier door slimme toiletten kan zo aanzienlijk zijn. Je bespaart ook enkele van de 384 bomen die zijn gekapt om de levenslange voorraad toiletpapier voor één persoon te maken.

Zelfs in vergelijking met traditionele toiletten hebben slimme toiletten nog steeds absolute voordelen. De meeste toiletten zijn tegenwoordig gereguleerd om niet meer dan 1,6 liter per spoelbeurt te gebruiken, terwijl slimme toiletten slechts 0,6 liter per spoelbeurt kunnen gebruiken.

Zoals we allemaal weten, neemt met de toenemende bevolking ook de behoefte aan waterduurzaamheid en waterbehoud toe. In dit geval is het blij om te zien dat het aantal geïnstalleerde slimme toiletten de afgelopen jaren in de Nederland toeneemt. En ze zijn inderdaad uitgerust met meer onweerstaanbare functies en kenmerken naarmate de technologie snel vooruitging.

Tegenwoordig heb je slimme toiletten met deze functies:

  • Verstelbare stoelverwarming. Deze functie kan de wc-bril opwarmen om aan jouw voorkeuren te voldoen en hem niet meer ondraaglijk maken als je in de winter naar het toilet gaat.
  • Waternevel met temperatuurregeling.
  • Nachtlichtje. Wanneer je ‘s nachts de oproep van de natuur moet beantwoorden, helpt een LED-nacht je om het toilet in het donker te lokaliseren.
  • Handsfree automatisch systeem, inclusief automatische deksel en voetsensor automatische spoeling.
  • Luchtzuiveringssysteem. Deze functie zorgt voor een geurvrije omgeving
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant