Afbeelding

De Rooij Peper bestaat 15 jaar

Zakelijk 2.120 keer gelezen

OSS | De meeste horecagelegenheden in de Osse Peperstraat zitten er nog niet zo lang, maar de Rooij Peper heeft het daar al 15 jaar prima naar de zin. 

Eigenaar Bart de Rooij vertelt: “Sinds 10 januari zitten wij hier inderdaad 15 jaar, in een van de oudste straatjes van Oss. Vandaar natuurlijk ook de naam: De Rooij, naar onze achternaam, en Peper, naar de naam van straat. De naam zou verder kunnen suggereren dat we een pittige kaart voeren. Zo staan er wel een paar pittige gerechtjes op onze internationale kaart maar verder zijn de hapjes vooral smaakvol te noemen.”

En dat dus al weer 15 jaar, dat is daar dus niet iedereen gegeven.
“Wij zijn de langszittenden hier, we hebben ze zien komen en zien gaan. Maar ook voor ons waren de achterliggende corona-jaren heel zwaar. Al onze reserves zijn er doorheen gegaan, maar we hebben het net overleefd. Nu zijn we gelukkig weer opnieuw reserves aan het opbouwen. De tijd is wel omgevlogen. Als je ziet wat er hier allemaal veranderd is in de Peperstraat en in het Osse centrum. Maar het moet gezegd, bij ons gaat het nu wel weer hartstikke goed. Mensen komen blijkbaar graag bij ons.”

Een aantal maanden geleden stond De Rooij Peper echter wel eventjes te koop.
“Ik kwakkelde wat met mijn gezondheid. Als je de hele dag moet staan, is dat niet goed voor je knieën. Maar ik heb er sinds kort in de keuken een meisje bij, echt een topper. Dat ontlast mij een beetje, zodat ook dat nu weer goed gaat. We gaan weer gewoon door, op naar de volgende 15 jaar!”

Uit de krant