Afbeelding

Dé bespaartip; vergelijk je rijk

Zakelijk 705 keer gelezen

Geld kun je maar één keer uitgeven, een spreuk die je vaak hoort maar wel helemaal waar is. Nu we in gekke tijden leven waarbij alles duurder lijkt te worden, is een beetje beter letten op waar jouw maandelijkse geld naartoe gaat aan te raden. Natuurlijk hoef je niet ieder dubbeltje om te draaien, maar bewust je geld uitgeven is wel iets om in het achterhoofd te houden. Een bespaartip die vaak wordt gegeven is om minder spullen te kopen. Dit kan inderdaad een behoorlijke besparing opleveren. Maar een andere tip die je minder hoort, is het vergelijken van verschillende prijzen. Bij welke producten je dit zeker moet doen? Lees snel verder.

Elektronica
Als ergens winst te behalen valt waar het gaat om vergelijken dan is dat wel op elektronica. De prijzen zijn hier namelijk zéér uiteenlopend, en je weet door de technische specificaties precies of je hetzelfde product hebt te pakken of niet. Neem bijvoorbeeld de aanschaf van een wasmachine. Kies de beste wasmachine van dat moment en vergelijk online de prijzen. Je zult zien dat de prijzen zeer uiteenlopen. Hetzelfde product, honderden euro’s voordeel.

Supermarkt
Ook op de dagelijkse boodschappen valt behoorlijk te besparen wanneer je online gaat vergelijken. Zeker nu je online je boodschappen kunt doen hoef je niet meer langs drie supermarkten om van de voordeeltjes te profiteren. Vaak is met slim combineren het al mogelijk dat ze het zelfs gratis bij je thuis komen brengen. Kijk ook verder dan de welbekende supermarkten, er zijn online supermarkten die voordeliger zijn dan de reguliere varianten.

Drogisterij
Ook drogisterij artikelen zijn online vaak veel voordeliger verkrijgbaar, dit komt doordat ze groter kunnen inkopen vanuit het buitenland of geen kosten hebben zoals een fysieke winkel en personeel. Ook hier kun je wel specifiek zoeken op merknaam of producttype, waardoor je zeker weet dat je dezelfde kwaliteit hebt maar dat tegen een voordeligere prijs.

Merkkleding
Bij kleding is het wel altijd afwachten, er zijn buitenlandse ketens die actief adverteren via bijvoorbeeld Instagram en Facebook en waarbij de producten echt van topkwaliteit lijken. Tot het moment dat je het thuis bezorgd krijgt en de stof toch wel erg dun is en de naden een tikje scheef. Dit risico loop je niet met merkkleding, daarbij weet je dat de kwaliteit hoog is. Dit online kopen én vergelijken is dan ook aan te raden.

Kortom, vergelijk jezelf rijk. Doe je voordeel in deze dure tijden met de online wereld en speur eerst naar de bodemprijs voor je iets koopt. Een besparing die op jaarbasis behoorlijk wat kan opleveren zonder dat je op kwaliteit hoeft in te leveren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant