Geslaagde PNEM cross prooi voor Ossenaar Van der Loop.
Geslaagde PNEM cross prooi voor Ossenaar Van der Loop. Foto: ronvandijkfotografie

Jurian van der Loop uit Oss wint geslaagde PNEM-cross

Overige sport 775 keer gelezen

OSS/UDEN | Op zondag 27 november stond in de bossen bij Naat Piek in Uden de eerste cross van De Keien op het programma. Ruim 170 fanatieke hardlopers stonden aan de start van de PNEM-cross en liepen over het bijzondere bosparcours.

De jongste pupillen mochten om 10.00u het spits afbijten, gevolgd door diverse categorieën junioren. Veel ouders stonden langs de kant om hun kinderen aan te moedigen. Ruim 50 jonge hardlopers wisten de PNEM-cross tot een goed einde te brengen.

Jurian van der Loop pakt de overwinning bij de mannen
De wedstrijd bij de mannen leek een tweestrijd te gaan worden tussen Jurian van der Loop van Oss ’78 en Seth van der Wielen van Prins Hendrik. Na een snelle start van Van der Loop leek Van der Wielen elke ronde wat dichterbij te komen. Maar in de laatste ronde liet Van der Loop toch zien dat hij vandaag de sterkste was. In een tijd van 36:23 wist hij beslag te leggen op de overwinning, gevolgd door Van der Wielen (37:00). Max Heijmans uit Schaijk kwam als derde over de finish (39:11).

Jet Straver wint vrouwencross
Bij de vrouwen wist Jet Straver uit Uden de overwinning naar zich toe te trekken. Daar leek het lange tijd niet op, omdat Keienloopster Anouk Meekel snel van start ging en resoluut de leiding nam. Maar Straver bouwde haar race uitstekend op en een paar ronden voor het einde wist ze Meekel in te halen. Het verschil was klein aan de finish, maar Straver wist de wedstrijd in haar voordeel te beslissen en kwam in 42:40 over de finish met kort daarachter Meekel (42:42). Eefje Hafmans uit Uden werd op gepaste afstand derde (50:37).

Veel recreanten en vrijwilligers
Naast de wedstrijdlopers stonden er ook veel recreanten aan de start, met dit jaar opvallend veel lopers die voor de eerste keer van start gingen. Voor hen was een snelle tijd minder van belang, maar stond vooral het loopplezier centraal. Ruim voor het eerste startschot was een groep vrijwilligers van de Keien al in touw om de laatste voorbereidingen voor de cross te treffen. Linten werden opgehangen, de start/finishstrook werd gereed gemaakt en tenten voor het wedstrijdsecretariaat en EHBO werden opgebouwd. Organisator Jeroen Raijmakers is trots dat de Keiencrossen zo’n trouwe groep vrijwilligers heeft. “Weer of geen weer, we kunnen altijd een beroep doen op deze mensen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe blij we zijn met deze vrijwilligers” vertelt Raijmakers.

Tussenstand Keiencrosscompetitie
Jurian van der Loop en Jet Straver nemen ook de leiding in de tussenstand van de Keiencrosscompetitie. De volgende cross vindt plaats op zondag 8 januari, op die dag staat de Bedafcross op het programma.

De volledige uitslag van de PNEM-cross is te vinden op www.uitslagen.nl

Geslaagde PNEM cross prooi voor Ossenaar Van der Loop.
Geslaagde PNEM cross prooi voor Ossenaar Van der Loop.

Uit de krant