Anne-Marie Eeftink en Marc Ghering tekenden een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.
Anne-Marie Eeftink en Marc Ghering tekenden een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

UniK verlengt samenwerking met Sport Expertise Centrum

Overige sport 663 keer gelezen

OSS | Anne-Marie Eeftink (bestuurder UniK) en Marc Ghering (directeur Sport Expertise Centrum) tekenden op 8 maart een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Door deze verlenging kunnen klanten van UniK ook in 2023 blijven deelnemen verschillende programma’s die het SEC aanbiedt.

Met de ondertekening van de overeenkomst wordt de kracht van sport en bewegen als middel nog eens onderstreept. UniK ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een hulpvraag op verstandelijk, lichamelijk of gedragsmatig gebied. Dat kan bijvoorbeeld bij opvoedvragen, ontwikkelen en leren, zelfstandig wonen, een fijne zinvolle dagbesteding of begeleid werken. 

Tijdens Sportmaat wordt sport en bewegen ingezet om mensen die mentale uitdagingen ervaren, veerkrachtiger te maken, zodat zij uiteindelijk veilig kunnen participeren binnen de samenleving. UniK gelooft in de kracht van haar klanten en stimuleert hen daarbij om zichzelf te blijven ontwikkelen. Tijdens Sportmaat kunnen ze dat ook samen met anderen doen. Onder begeleiding van SEC-professionals volgen klanten van UniK met een gerichte ondersteuningsvraag, collectief het programma Sportmaat waarbij zij wekelijks op maat in beweging zijn. 

Binnen de dagbesteding van UniK, in Wijkhuis de Haard, wordt een vast beweegmoment georganiseerd door het SEC. Naast klanten van UniK is dit ook toegankelijk voor andere Haardbezoekers. Tijdens dit vaste moment maken klanten kennis met (verschillende) bewegingsvormen met als doel de positieve gezondheid te ondersteunen.

Afbeelding

Uit de krant