Afbeelding

Dames Dynamico winnen van kersverse kampioen

Overige sport 937 keer gelezen

OSS/HEESCH | Dubbel feest voor de dames van Dynamico. Donderdag werd ruim gewonnen bij Avanti (13-32), waardoor er een halvefinaleplek in de beker werd geboekt. Een paar dagen later werd knap gewonnen van kampioen EHV: 28-27.

Tegenstander EHV was al kampioen, maar wilde knokken om geen enkel puntverlies te lijden. Maar Dynamico was vanaf het begin scherp en fel. Één keer was er een achterstand (2-3), maar vijf doelpunten op rij waren een voorbode van een winnende avond. Babet Verstegen nam er twee van voor haar rekening: 7-3.

Dynamico liep puntje voor puntje weg. In de slotfase scoorde zowel Aemy Sevinga als Eva Langens tweemaal, waardoor de voorsprong bij rust alleen maar mooier en groter was: 16-9.

Na rust ging de thuisploeg verder met waar het mee bezig was: goed handballen én de voorsprong vergroten. Luca Banken zette zelfs de 19-10 op het scorebord. Daarna kwam EHV weer helemaal terug. Bij 26-21 scoorde de kampioen zelfs vijf keer achter elkaar waardoor het weer gelijk stond. Uiteindelijk maakte Sanne Turlings het winnende doelpunt, vlak voor tijd.

Dynamico – EHV 28-27 (16-9). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 6, Mirne Hoeks 5, Sabine Bouwman 4, Eva Langens 3, Sanne Turlings 3, Babet Verstegen 2, Luca Banken 2, Manouk van den Hout 1, Britta Schoones 1, Lisa Turlings 1.