Afbeelding
Foto: INGE WILLEMSEN

Arethusa dames winnen in de play-offs van ZV Utrecht

Overige sport 623 keer gelezen

OSS | De waterpolodames van Arethusa hebben zaterdagavond de eerste wedstrijd in de 2e ronde van de play-offs tegen ZV Utrecht gewonnen. Het werd in Utrecht 7-8.

Arethusa begon sterk aan de wedstrijd. Vanuit een sterke verdediging en een snelle counter aanval kwamend de Osse dames op een 3-1 voorsprong dankzij doelpunten van Simone Lucas, Saskia Versteeg en Chaneequa Kocken. In de tweede periode bleef Arethusa op dezelfde manier spelen en kon het de voorsprong vergroten tot 2-5 dankzij goals van Saskia Versteeg en Esmee Lucas. 

In de derde periode leek het even mis te gaan voor de Osse ploeg. Door fysiek spel en slimme individuele acties kon ZV Utrecht zich terugvechten in de wedstrijd 7-7. In de eerste aanval van de laatste periode scoorde Pleun de Groot 8-7, en dat bleef het ook na een spannende slotfase. 

Arethusa heeft door dit resultaat een goede uitgangspositie voor de beslissende wedstrijd van volgende week. Op 1 april om 16.00 uur spelen ze in eigen huis opnieuw tegen ZV Utrecht. Arethusa heeft dan aan een gelijkspel genoeg om ook de tweede ronde van de play-offs te winnen.

ZV Utrecht - Arethusa (Periodestanden 1-3, 2-5, 7-7 en 7-8).
Doelpuntenmakers: Saskia Versteeg 2x, Chaneequa Kocken 2x; Pleun de Groot 2x; Simone Lucas 1x; Esmee Lucas 1x.

Uit de krant